Ingredienser
Kaken: 4 ss kakao (ev. o’boy) 4 dl sukker 3 ts vaniljesukker ¼ ts salt 7 dl hvetemel 3 ts bakepulver 4 dl melk som tåles, f. eks. rismelk /havremelk 5 ss matolje Alt det tørre blandes, tilsett væsken. 175 grader i ca. 40 min. Liten langpanne, 20×30 cm. Glasur: 300g melis 100g melkefri margarin (dersom margarinen er usaltet, tilsett evt. litt salt) 1 ½ ss kakao 2ss vaniljesukker 3ss kaffe
Tilberedning
Kaken kan godt fryses, helst uten glasur.

Mer om emnet: Sjokoladekake uten melk

Å lage sjokoladekake uten bruk av melk kan virke som en utfordring for mange, men det er slett ikke umulig. Det finnes mange alternativer til melk som kan brukes i matlaging og baking. En av de mest populære melkealternativene er mandelmelk. Dette kan lett kjøpes i de fleste dagligvareforretninger, men du kan også lage din egen hjemmelagde mandelmelk. Mandelmelk har en mild, nøttaktig smak som kan forbedre sjokoladesmaken i kaken din.

Soya- og havremelk kan også være gode alternativer. Begge disse melketypene er vanligvis søtere enn mandelmelk, noe som kan hjelpe med å balansere den rike sjokoladesmaken. I tillegg til disse melkealternativene, kan andre substitutter for melken, være appelsinjuice eller forskjellige typer plantebaserte yoghurt.

I stedet for melkebasert smør, kan man bruke margarin som er laget uten melk, eller oljer som solsikkeolje eller kokosolje. Noen oppskrifter kan også tilpasse seg sløyfe i smøret helt, og heller bruke rennende søtsaker som honning eller lønnesirup for å gi sjokoladekaken en søt, klissete tekstur.

Det er viktig å huske at noen melkesubstitutter kan endre kakens tekstur og bakeegenskaper. For eksempel kan kaker laget med soyamelk være litt tyngre, mens kaker laget med havremelk kan være litt lettere. Hvis du eksperimenterer med melkesubstitutter, kan det være lurt å prøve en liten porsjon først for å se hvordan den endrer kakens tekstur og smak.

Å lage en deilig sjokoladekake uten melk krever litt eksperimentering og kreativitet, men det er absolutt mulig. Neste gang du lager en sjokoladekake, hvorfor ikke prøve en av disse melkesubstituttene og se hvilken fantastisk smak og tekstur du kan oppnå? Med det økende antallet melkefrie alternativer tilgjengelig i dagligvarebutikkene, er det enklere enn noensinne å tilpasse favorittoppskriftene dine til å passe som en melkefri sjokoladekake.