Ingredienser

100 g melkefri margarin (dersom det brukes usaltet margarin, tilsett ca. ¼ ts salt)
5 dl vaniljesaus (se forklaring under)
200g sukker
1ts vaniljesukker
3ts bakepulver
350g hvetemel

Tilberedning

Lag vaniljesausen først: En pose Freia vaniljesaus lages med melk som tåles, for eksempel rismelk, havremelk eller lignende. (Du kan oppleve at sausen ikke blir tykk, alt etter hvilken melk du bruker, men det har ikke noe å si for det ferdige resultatet).
Smelt margarin, og bland den med vaniljesausen. Avkjøl blandingen.
Bland alt det tørre, og tilsett dette. Rør til du får en jevn røre. Hell røren i en smurt panne. Dryss på perlesukker (evt. vanlig sukker) og kanel, og stek kaken.

175 grader i ca. 40 min.
Liten langpanne, 20×30 cm.

Kaken egner seg godt for frysing.