Ingredienser:
vaniljestilker
2 dl melk
4 dl kremfløte
8 store eggeplommer (helst økologiske)
70 gram sukker
1 spiseskje kakaopulver
100 gram god, mørk sjokolade i biter
ekstra sukker for karamellisering

Fremgangsmåte:
Skjær opp vaniljestilkene på langs og skrap ut vaniljefrøene med en kniv. Ha frøene og stilkene i en kjele, og varm opp melken og kremfløten. La det varme seg opp i fem minutter slik at vaniljesmaken setter seg.

Visp eggeplommene, kakaopulver og sukker i ett minutt i en bolle på samme størrelse som kjelen. Mens du visper, heller du i den oppvarmede vaniljefløten. Rør videre til alt er godt blandet. Han vann i kjelen, og la det koke opp. Sett bollen over kjelen. Rør jevnlig mens sausen varmes opp i fem minutter av det småkokende vannet under. Hell sausen over i en mugge. Bruk en sil slik at vaniljefrøene ikke blir med. Disse hiver du.

Forvarm ovnen til 150 grader. Ha fire ildfaste serveringsskåler på et ovnsfat med høye kanter. Fordel sjokoladen jevnt i de fire serveringsskålene. Hell oppi sausen. Ikke beveg sjokoladebitene.

Fyll stekefatet med vann halvveis opp til kanten. La det hele stå i ovnen i 30 til 45 minutter, til de er litt dissende i midten. Hold nøye oppsyn med sjokoladekremen, og ikke la dem stå til de er helt gjennomstive.

Avkjøl. Kok 1 dl sukker med 2 spiseskjeer vann til det er gyllent og hell det forsiktig på toppen av sjokoladekremdesserten.

For de avanserte, kan man varme sukkerlaken med en blåselampe. Toppen vil da karamelliseres.