Ingredienser:
br>* ca. 2 dl stærk, sort kaffe, avkjølt
* 3 ss cognac elle Kahlua, eller litt av hvert
* 2 egg, skilt plomme og hvitte
* 3 ss sukker
* 250 g mascarpone (ost)
* 2 1/2 dl fløte, pisket til krem
* 16 store savoiardi-kjeks (lady fingers / fingerkjeks)
* 2 ts mørk kakao
Fremgangsmåte:
br>1. Bland kaffe og cognac/likør i en skål. Pisk eggeplommer og sukker med elektrisk vispes i 3 min i en liten skål eller inntil det er lyst og tykt.
2. Tilsett mascarpono og pisk til det er godt blandet. Vend kremen (fløte) i med en metallskje
3. Pisk eggehvitte til blødt skum. Vend den hurtig inn i blandingen med en metallskje uten å slå luften ut av blandingen.
4. Så skal kjeksen legges i en stor dyp form. To lag, halvparten i hver. Dypp en og en kjeks raskt i kaffeblandingen og legg dem i formen. Hell over halvparten av kremblandingen.
5. Gjenta prosessen med den andre halvparten av kjeksen og ha over resten av fløteblandingen. Jevn godt til slik at det blir en fin glatt topp.
6. Til slutt dekkes toppen med kakao (strøs over gjennom en liten sil).
Serveres enten direkte fra formen eller i små dessertskåler. Pynt med sitronmelisse, noen friske bringebær og evt litt melis.