Ingredienser

HASSELNØTTMARENGS
3 eggehviter
135 g sukker
100 g hasselnøtter
1 knivsodd salt

SJOKOLADEMOUSSE
200 g sjokolade med 70% kakaoinnhold
50 g fløte
50 g sukker
100 g eggeplommer (ca 6 stk)
3,6 dl fløte

SJOKOLADEGLASUR
125 g sjokolade med 70% kakaoinnhold
75 g fløte
50 g sukker

Tilberedning

HASSELNØTTMARENGS:
Det viktigste er å starte med helt renn bolle og visp, fordi fett hindrer marengsen i å stivne. Man bør derfor ikke bruke plastboller, siden det legger seg fett i ripene. Glass eller stål fungerer bra. Pisk gjerne for hånd med en ballongvisp. Da har du best kontroll. Det er viktig å ikke piske for lenge, for da kan den falle sammen.

Kjør nøttene i foodprosessor til et grovt mel. Eggehvitene piskes stive, før du tilsetter pittelitt salt. Tilsett sukkeret litt etter litt (1 ss i slengen) til marengsen blir stiv. Det skal kunne formes små topper, som ikke synker sammen igjen.

Skjær nøtteblandingen forsiktig inn i marengsen. Smør et 2 cm tykt lag med marengs i en kakeform med bakepapir. Tørk på 140 grader i ca 60 minutter. Slå av ovnen, og la marengsen stå i ovnen til den er kald. Marengsen skal være hard og sprø.

SJOKOLADEMOUSSE:
Hakk og smelt sjokoladen i en bolle over vannbad. Kok opp 50 g fløte og sukker. Rør eggeplommer sammen i en bolle og spe med den varme fløten. Pisk resten av fløten luftig. Bland sjokoladen i eggblandingen og avkjøl litt. Rør 1/4 av fløten godt inn i sjokoladeblandingen. Fold så sjokoladen forsiktig inn i resten av kremen.

Stikk ut en bunn i marengsen med kakeformen. Fyll så sjokolademoussen over i kakeformen med den avkjølte hasselnøttbunnen i. Prøv å få toppen så plan som mulig. Settes i fryser ca. 6 timer for at sjokolademoussen skal bli helt hard.

SJOKOLADEGLASUR:
Hakk sjokoladen og ha i en bolle. Kok opp fløte og sukker og hell over. Rør godt sammen. Stryk litt av glasuren oppå den frossne kaken, vent til den har stivnet, hell så resten av glasuren raskt over og la den glatte seg ut.