Ingredienser
5 egg 300 gr usaltet smør 200 gr mørk kokesjokolade 100 gr hakket kokesjokolade 1 1/2 dl sukker 2 dl hvetemel 1 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker 2 ss appelsinskall 25 gr hakkede hasselnøtter
Tilberedning
Smelt sjokolade og smør, pisk egg og sukker til eggedosis, og ha i den smeltede sjokoladen/smøret i eggedosisen. Rør inn mel, bakepulver og vaniljesukker, og bland inn appelsinskall, hasselnøtter og den hakkede sjokoladen. Hell i store muffinsformer, og stek ved ca 160 grader i 25-30 minutter.

Om Sjokolademuffins

Sjokolademuffins – de er nesten umulige å motstå. De har en helt unik og forlokkende smak som kan tilfredsstille både unge og voksne. Hvis du er en fan av muffins, og spesielt de som er laget av sjokolade, da skal du få ny informasjon om dette søte bakverket, som du kanskje ikke var klar over.

Sjokolademuffins er en kombinasjon av det søte og det himmelske i en liten, kompakt pakke. De er ofte dekorert med et lag av glasur på toppen for å gi en ekstra smak. Det du kanskje ikke vet, er at disse deilige bakverkene faktisk stammer fra USA. Det er nøyaktig hvordan og når de først ble tilveiebragt er litt uklart, men det er allment akseptert at muffins som vi kjenner dem i dag, oppstod på 1800-tallet. Til tross for deres amerikanske opprinnelse, har sjokolademuffins blitt populære over hele verden, inkludert i vårt eget land.

Selv om muffins er søte godbiter, kan de også inneholde sunne ingredienser. Noen sjokolademuffin oppskrifter inkluderer grovt mel, nøtter, frukt og til og med grønnsaker. Dette kan bidra til å øke næringsinnholdet i muffinsene. Likevel, selv om en muffin har sunne ingredienser, betyr det ikke at den nødvendigvis er sunn. Mange muffins, spesielt de som er kjøpt i butikker eller på bakerier, inneholder mye sukker og usunt fett.

Skal du lage dine egne sjokolademuffins hjemme, finnes det mange forskjellige oppskrifter du kan prøve. Du kan blant annet lage de saftigste sjokolademuffinsene med mørk sjokolade, et dryss av sjokoladebiter på toppen, eller en sjokolademuffin med et fristende, flytende sjokoladehjerte i midten. Hemmeligheten bak en saftig sjokolademuffin er å ikke oversteke den. Muffinsene skal være ferdigstekte når en tannpirker kan stikkes i midten og trekkes ut igjen uten at det henger røre på den.

Å bake sjokolademuffins kan dessuten være en morsom familieaktivitet, og et flott alternativ for å tilbringe kvalitetstid sammen. Barna elsker vanligvis å hjelpe til med å tilsette ingrediensene og røre deigen, og de vil helt sikkert også nyte å spise de deilige sjokolademuffinsene de har hjulpet til med å lage. Dessuten kan man eksperimentere med oppskriften etter eget ønske, og på denne måten kan du lage dine helt egne spesialtilpassede sjokolademuffins.

Sjokolademuffins er altså mer enn bare et deilig bakverk; de har en interessant historie, inneholder en rekke ingredienser, og gir en unik mulighet for å eksperimentere på kjøkkenet. Uansett om du foretrekker dem med mørk sjokolade, nøtter, frukt eller til og med grønnsaker, har du muligheten til å nyte en deilig muffin som passer perfekt til smaken din.