5 ss. margarin
5 ss. hvetemel
6-7 dl. H-melk
1 buljongterning
1-2 ts. salt
½ ts. pepper
5 cm. hakket purre
Smelt margarinen, ha i hvetemelet. Spe med melken, litt om gangen, rør sausen jevn mellom hver speing.
Sausen skal være ganske tykk. Tilsett buljongterningen, salt, pepper og hakket purre. La sausen koke i ca. 5 minutter.
3 eggeplommer
3 eggehviter
200 gr. broccoli
200 gr. blomkål
1 strimlet gulrot
1 liten boks mais
1 skinke boks
2 dl. revet ost til å drysse på toppen.
Ta kjelen av platen. Stivpisk eggehvitene.
Rør eggeplommene inn i sausen, en av gangen. Vend så i de stivpiskede eggehvitene.
Smør en ildfast form, og tøm halvparten av sausen i. Legg så oppi rå broccoli og blomkål i biter, strimlede gulrøtter, skinke i biter og maisen. Tøm så på resten av sausen.
Strø på den revne osten på toppen.
Steketid: 220 grader, nederste rille, ca. 45 minutter.
Serveres med kokte poteter, smeltet margarin og kanskje en frisk salat til.
Det smaker også godt med Atlanticbrød til.