Ingredienser

5 ss. margarin

5 ss. hvetemel

6-7 dl. H-melk

1 buljongterning

1-2 ts. salt

½ ts. pepper

5 cm. hakket purre

Smelt margarinen, ha i hvetemelet. Spe med melken, litt om gangen, rør sausen jevn mellom hver speing.

Sausen skal være ganske tykk. Tilsett buljongterningen, salt, pepper og hakket purre. La sausen koke i ca. 5 minutter.

3 eggeplommer

3 eggehviter

200 gr. broccoli

200 gr. blomkål

1 strimlet gulrot

1 liten boks mais

1 skinke boks

2 dl. revet ost til å drysse på toppen.

Tilberedning

Ta kjelen av platen. Stivpisk eggehvitene.

Rør eggeplommene inn i sausen, en av gangen. Vend så i de stivpiskede eggehvitene.

Smør en ildfast form, og tøm halvparten av sausen i. Legg så oppi rå broccoli og blomkål i biter, strimlede gulrøtter, skinke i biter og maisen. Tøm så på resten av sausen.

Strø på den revne osten på toppen.

Steketid: 220 grader, nederste rille, ca. 45 minutter.

Serveres med kokte poteter, smeltet margarin og kanskje en frisk salat til.

Det smaker også godt med Atlanticbrød til.