Ingredienser

1 kg. breiflabb- eller steinbitfilet

1 kg. lakse-/ørretfilet

(16-20 friske blåskjell eller 1 boks hermetiske)

30 store reker

2 ss. smør

1 purre

½ rød og ½ grønn paprika

6 poteter

2 gulrøtter

5 dl. vann

1 ss. frisk timian eller 1 ts. tørket

1 fiskebuljongterning

1 dl. tørr hvitvin

2 dl. kremfløte

2 eggeplommer

salt og hvit pepper

Tilberedning

Rens og skjær grønnsakene i strimler og potetene i litt store terninger. Fres dette i smør i en stor gryte.

Tilsett vann , fiskebuljong og krydder. La det småkoke i 10-15 minutter, til potetene er nesten kokt. Skjær i mellomtiden fisken i pene biter og damp dem i vin og litt av fiskebuljongen. Legg fisken med kraften over i gryten og tilsett rensede reker og blåskjell. Visp sammen eggeplommer og fløte og ha det i gryten. Varm opp til kokepunktet og smak gryten til med salt og pepper.

Server gryten sammen med hvitløkloff og en god hvitvin.