1 kg. breiflabb- eller steinbitfilet
1 kg. lakse-/ørretfilet
(16-20 friske blåskjell eller 1 boks hermetiske)
30 store reker
2 ss. smør
1 purre
½ rød og ½ grønn paprika
6 poteter
2 gulrøtter
5 dl. vann
1 ss. frisk timian eller 1 ts. tørket
1 fiskebuljongterning
1 dl. tørr hvitvin
2 dl. kremfløte
2 eggeplommer
salt og hvit pepper
Rens og skjær grønnsakene i strimler og potetene i litt store terninger. Fres dette i smør i en stor gryte.
Tilsett vann , fiskebuljong og krydder. La det småkoke i 10-15 minutter, til potetene er nesten kokt. Skjær i mellomtiden fisken i pene biter og damp dem i vin og litt av fiskebuljongen. Legg fisken med kraften over i gryten og tilsett rensede reker og blåskjell. Visp sammen eggeplommer og fløte og ha det i gryten. Varm opp til kokepunktet og smak gryten til med salt og pepper.
Server gryten sammen med hvitløkloff og en god hvitvin.
Både breiflabb og steinbit er kjempegode fisker som passer i det meste av gryteretter, vari