Ingredienser:
10 dl mel 1 ts salt 1,5 ss bakepulver 100 g margarin 4 dl melk 1 dl smøreost 1 ss fransk sennep 1 ts tørket estragon 8 skiver røkt skinke egg til pensling

Fremgangsmåte:
Bland det tørre og fettet i en foodprocessor, tilsett melken til slutt. Del deigen i to og kjevle hver del ut til en sirkel som igjen deles i åtte snipper. Smak til osten med sennep og estragon og del skinkeskivene i to. Fordel ostefyll og skinke på hver snipp og rull sammen, begynn med den brede enden. Pensle hornene med sammenvispet egg. Stekes ved 250 grader i ca 8 minutter.

Mer om Skinkehorn med smøreost

Skinkehorn med smøreost er en populær og velsmakende snacks, enten som en lettvint middagsrett eller fingerfood ved festlige sammenkomster. Konseptet er enkelt, men det kan varieres på mange spennende måter og er derfor et utmerket grunnlag for kreativitet på kjøkkenet. I denne teksten skal vi utforske nye, potensielt ukjente aspekter av denne retten.

Opprinnelig kommer kanskje begrepet «skinkehorn» fra det visuelle utseendet på retten; et stykke smøreost, vanligvis innpakket i en strimle av kokt skinke, som deretter blir rullet og dermed får form som et horn. Imidlertid kan man lage skinkehorn på forskjellige måter. For eksempel kan man bruke en bit pølse eller pølsebit i stedet for skinke, eller man kan bruke en bit ost i stedet for smøreost. I alle tilfeller vil resultatet være et saftig og deilig «horn».

Et sentralt punkt når det gjelder skinkehorn med smøreost, er det enorme potensialet for variasjon og personlig tilpasning. Man kan for eksempel bruke forskjellige typer smøreost, fra naturell til urte- eller hvitløkssmak, for å gi retten et personlig preg. Man kan også bruke forskjellige typer skinke – for eksempel røkt skinke, parmaskinke eller serranoskinke. Man kan også tilføye andre ingredienser, som for eksempel syltede agurker, oliven eller til og med en liten skje med sennep.

Når det gjelder tilberedning, kan skinkehorn med smøreost tilberedes på en rekke ulike måter. Noen foretrekker å servere dem kalde, rett fra kjøleskapet, mens andre sverger til å varme dem opp i en stekepanne eller i ovnen før servering. Noen foretrekker også å rulle dem i mel, egg og brødsmuler før steking, for å gi dem en sprø og gyllen skorpe.

Uansett hvordan du velger å tilberede skinkehorn med smøreost og uansett hvilke ingredienser du velger å inkludere, er det viktig å huske på at nøkkelen til en virkelig god rett alltid ligger i kvaliteten på ingrediensene. Sørg derfor for å kjøpe god og smakfull skinke, samt en smøreost du virkelig liker. Med de rette råvarene i hus, er veien til en velsmakende og tilfredsstillende matopplevelse kort.

Skinkehorn med smøreost er en enkel, men allsidig rett som kan tilpasses mange ulike anledninger og smakpreferanser. Enten man er på utkikk etter en rask og enkel middagsløsning, eller skal arrangere en fest og trenger enkel fingerfood, er skinkehorn med smøreost et strålende valg. Så hvorfor ikke eksperimentere litt neste gang du har lyst på noe godt – hvem vet, kanskje du oppdager en helt ny favorittvariant av denne klassiske retten?.