Ingredienser:
Bunn: 150 g smør 200 g hvetemel 2 ss vann Smuldre smør og mel – rør inn vannet og få en jevn deig. Trykk deigen ut i en smurt paiform og pensle med litt sammenvispet egg. Stekes ved 200`C i ca 15 min. Fyll: 3-4 egg 2 dl melk En pk smårettskinke el annen oppskjært skinke Litt revet hvitost Litt gressløk (enten fersk el “krydder”), salt og pepper.

Fremgangsmåte:
Visp sammen egg og melk. Ha i hvitosten – men pass på det ikke blir for mye slik at fyllet blir altfor tykt. Krydre med gressløk, salt og pepper. Ha i skinken. Hell fyllet i den stekte paideigen. Hele paien stekes så ved 175`C i ca 35 minutter. Serveres varm med salat til.

Mer om Skinkepai

Skinkepai er en populær og velsmakende rett som deles globalt, men dens opprinnelse og tilberedning kan variere betydelig avhengig av kulturen. Denne paien er kjent for sin rike, hjertelige smak, og tilbyr en deilig kombinasjon av smaker og teksturer som stadig utfordrer det kulinariske landskapet.

Skinkepai har en spesiell plass i det franske kjøkkenet. I Frankrike er denne retten kjent som Quiche Lorraine, og er en del av regionens kulinariske arv. Tradisjonelt er det en åpen pai med en fylling bestående av egg, fløte, skinke og noen ganger ost. Men variantene har blitt stadig mer populære med tillegg av forskjellige grønnsaker for å gi et sunnere alternativ.

I andre deler av verden ser vi en annen tilnærming til skinkepai. I USA, for eksempel, er den ofte tilberedt med en blanding av egg, melk og ost, med skinke i små terninger, og blir servert som en frokost- eller lunsjrett. Noen ganger blir den også servert kald, noe som gir et interessant alternativ til de vanlige varme måltidene.

På tross av de forskjellige variasjonene i forskjellige kulturer, er essensen av skinkepai den samme overalt: en deilig kremet fylling omgitt av et velsmakende paibunn. Det er nettopp denne universelle appell som har gjort skinkepai så populær over hele verden.

Det er mange måter å nyte en skinkepai på. Den kan serveres som et hovedmåltid, en forrett, eller til og med som en del av et buffetmåltid. Uavhengig av når eller hvordan du velger å nyte en skinkepai, er en ting sikkert: denne smakfulle retten vil alltid være en deilig opplevelse.

Så neste gang du vurderer en alternativ måte å tilberede skinke på, hvorfor ikke prøve en skinkepai? Med sine varierte smaker og teksturer er det en rett som passer til alle anledninger. Lag et festmåltid, kos deg med en rolig lunsj, eller til og med server den som en del av en dekadent brunsj. Samme hva, husk at i enhver skinkepai ligger en bit av kulinarisk historie klar til å bli oppdaget.