500 g breiflabbfilet (eller annen fast, hvit fisk)
2 gulrøtter
1 purre
1 kg friske hjerteskjell eller blåskjell
friske urter
2 dl kraft eller tørr hvitvin
3 dl fløte
2 finhakkede sjalottløk
olivenolje / smør
salt og hvit pepper
Vask og rens skjell. Varm olje og stek sjalottløk og litt hakkede urter raskt. Tilsett kraft/vin og skjell. Dampes ca. 3 minutter under lokk. Sil
kraften og avkjøl. Rens og strimle gulrot/purre (julienne). Ristes i smør et minutt. Tilsett kraft fra skjellene og fløte. La det redusere til 2/3
og tilsett skjell. Smak godt til og hold varmt.
Del fisken i «munnbiter». La dem trekke raskt i lettsaltet vann. Fordeles i «gryten» like før servering.
Arne serverer herlighetene her med friterte poteter som er drenket med eplesidereddik. Du kan gjøre det samme med ovnsstekte potetkløfter.