Ingredienser
3/4-1 kg kjøtt av skogsdue 1 gulrot 1 løk 1 bit selleri 1 eple 1 appelsin 8 cl konjakk 1/2 ts timian 1 ts rosmarin 1 ts merian 1 liter hønsebuljong 1 ss smør eller margarin 2-3 ss hvetemel 4 dl kremfløte 12 cl madeira 1 bunt persille
Tilberedning
Skjær ut brystbitene. Del resten av skroget og lårene i småbiter. Brun det i matfett. Skrell og skjær frukt og grønnsaker i biter. Brun og bland alt en stund. Brenn av med konjakk. Ha i krydderet og rør om. Hell på buljongen og la det koke ca 1 time. Brun brystbitene og legg dem i buljongen. La det syde 15-20 minutter. Skjær kjøttet i terninger. Sil buljongen. Bland hvetemel og fett og jevn buljongen med det. Ha i fløten. La det koke en liten stund. Hell i madeira. Legg i kjøtterningene og strø over finhakket persille.

Mer om Skogsduesuppe

Skogsduesuppe er en spesiell rett som er hovedsakelig tilberedt i de kalde, nordiske landene. Ikke bare fordi dette fugletypen skogdue er spesielt rikelig i disse regionene, men også fordi denne retten har en varmende og nærende kvalitet som er essensiell i de iskalde vintermånedene.

Suppen fanger enestående essensen og den dype smaken av skogduer. Til tross for at det er en viltfugl, har skogduenes kjøtt en mer mild og subtil smak sammenlignet med andre viltkjøtt. Denne milde, men smaksrike karakteren gjør skogduesuppen til en forfriskende og næringsrik delikatesse. Kjøttet er tilberedt til det er mørkt og mørnedes, og deretter blandet med en rik kjøttkraft laget med bein og trimminger fra fuglen.

Skogsduesuppe har varierende tilberedningsmetoder basert på ulike kulturelle oppskrifter. I de skandinaviske landene inneholder suppen ofte rotgrønnsaker som poteter, gulrøtter og selleri. Noen tilsetter også surkål som gir en balansert syrlighet til matretten. Krydderier varierer også, men vanlige inkluderinger er enebær, allehånde, laurbærblader og sort pepper. Disse ingrediensene tar retten til nye høyder ved å framheve skogduens dybde og viltfuglens smak.

Selv om suppen har en kraftig smak, er det viktig å ikke la dette gå på bekostning av dens naturlige smak. Derfor er det vanligvis anbefalt å tilberede skogduesuppen langsomt over lav varme for å tillate alle smakene å utvikle seg og smelte sammen. Skogduesuppen vil typisk koke i flere timer, slik at de forskjellige ingrediensene kan blande seg godt og supplere hverandre. Dette betyr også at kjøttet blir utrolig mørt og kraften blir rik og mettende.

Det er vel verdt å nevne at skogsduesuppe også er en fantastisk kilde til protein og andre nødvendige næringsstoffer. Skogduens kjøtt er veldig magert, noe som gjør det til et flott valg for helsebevisste matelskere. Suppen kan også inkludere ulike grønnsaker som gir viktige vitaminer og mineraler.

Til sist, mens skogsduesuppe kan virke som en simpel rustikk matrett, har den en rikdom og kompleksitet i sin smak som gjør det til en autentisk og tilfredsstillende kulinarisk opplevelse. Den perfekte blandingen av vilt, rotgrønnsaker og aromatiske urter skaper en dypt tilfredsstillende og hjertelig måltid som ingen vil glemme i en fei. Denne retten vil utvilsomt komplimentere enhver kulinarisk samling og vil gjerne bli verdsatt av både lokale innbyggere og internasjonale matelskere.