3 ½ ss usaltet smør
1 ½ gul løk, hakket
650 g fersk sjampinjong renskåret og grovhakket
50 g tørket steinsopp
2 l hønsebuljong
½ l vann
350 g fersk skogssopp
grovhakket salt og nykvernet pepper
2 dl kremfløte
1 ½ ss friskpresset sitronsaft
salt og pepper
Smelt 2 ss smør på middels varme. Legg i løken og la den surre seg blank i 10 minutter. Øk varmen, legg i sjampinjong, steinsopp, hønsebuljong og vann. La suppen koke i 10 minutter. Reduser varmen.
Avkjøl i 15 minutter. Smelt resten av smøret i en stekepanne på middels varme. Legg i skogssoppen, og la den surre i 6-8 minutter, til den er myk og all væsken soppen har avgitt, er kokt inn.
Smak til med salt og pepper, legg soppen over på en tallerken og sett den til side. Kjør den lett avkjølte suppen i en hurtigmikser, litt av gangen. Den skal være helt jevn. Sil den gjennom en fin sikt over i en ren suppegryte.
Rør inn fløte og brunet skogssopp. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. La gryten stå på middels varm plate til den skal serveres, men husk at suppen ikke må koke.
Valnøttbrød:
Lag en brøddeig og tilsett valnøtter i deigen. Trill ut boller av deigen og sett disse sammen slik at brødet kan brytes i passe stykker når den er ferdig.