Ingredienser
ca. 10 stilker asparges – 1 liter skvallerkål – 3 til 4 stilker løpstikke, litt bjørnerot / karvekål og evt persille
Tilberedning
Kok kraft av 10 stilker asparges + 1 l vann (Kokes ca 10 min.) Den groveste delen av aspargesen skrelles, hakkes og brukes til dette. Kokes sammen med 1 ts salt + 1-2 terninger grønnsakbuljong. Tilsett ca 1 liter skvallerkål + 3-4 stengler m/blad av løpstikke + resten av aspargesen. ( Alt opphakket ) Kokes ca. 10 min. Tilsett 2 – 3 ss. smør + 2 dl melk. Gis et oppkok. Lag ei jevning av 3 ss. hvetemel + litt melk. Tilsett og gi et raskt oppkok Tilslutt tilsettes evt 1 – 2 dl fløte og 1 / 2 ts sukker (for å balansere smaken) Gis et nytt oppkok. Og så – helt til slutt tilsettes et dryss av karvekål, bjørnerot og persille. Serveres med fersk loff eller rundstykker. Dette er egentlig en flexioppskrift. En kan også bruke andre kålvekster som: Blomkålblader, grønnkål eller sommerkål i tillegg til de nevnte ingrediensene, eller istedet for noen av dem… Suppa blir også kalt også kalt Tones hagesuppe, Tones grønnsuppe og Blabla suppa. Oppskriften er utarbeidet av ToneM (Tonemeia på Hagegal) og ToneM har generøst latt mineoppskrifter.no presentere den her.

Mer om Skvallerkålsuppe

Skvallerkål har lenge blitt sett på som et ugress som mange villig har prøvd å bli kvitt fra hagene sine. Men er du klar over at Skvallerkål kan enkelt omgjøres til en sunn og smakfull suppe? Vi bringer deg litt frisk informasjon om Skvallerkålsuppe.

Skvallerkål, kjent vitenskapelig som Aegopodium podagraria, er en plante som er vanlig i Europa, inkludert Norge. Det er også kjent for sine helbredende egenskaper. Planten er rik på vitamin C, vitamin K, fiber, mineraler som kalsium, magnesium, og har også en betydelig mengde protein. Ut fra dette kan vi allerede se at Skvallerkålsuppe kan være en sunn tillegg til dietten.

Men hvordan lager man Skvallerkålsuppe? Prosessen er relativt enkel. Til å begynne med, plukk noen Skvallerkålblad fra hagen din; de trenger ikke å være store. For en vanlig porsjon suppe, kan du plukke rundt hundre små blader. Det er lurt å vaske dem nøye før bruk. Deretter, kok bladene i omtrent 10 minutter, avløp og spar kokevannet. De kokte bladene kan deretter blandes med litt smør, løk, hvitløk, potet og eventuelt litt fløte for å lage en tykk, fyldig suppe.

Det som gjør Skvallerkålsuppe unik er dens milde, litt søtlige smak. Den har en forfriskende urtesmak som både barn og voksne kan elske. Suppen kan serveres som en appetittvekker, men er også hardfyllende nok til å være en hovedrett. Kombinert med ferskt brød, kan denne suppen være en herlig måltid som en kan nyte utendørs på en solrik dag.

Selv om denne suppen har mange fordeler, er det viktig å merke seg at, som med alle viltes, bør skvallerkål plukkes vekk fra områder som er sterkt sprøytet med ugressmiddel eller forurenset av kjøretøyutslipp. Det er best å plukke skvallerkål fra din egen hage eller fra et område du kjenner til er rent.

Å lage god Skvallerkålsuppe er en kunst som krever litt øvelse, men resultatet er verdt det. Når du først har mestret det, vil du kanskje begynne å se Skvallerkål i et helt nytt lys. Dette såkalte «ugresset» kan faktisk bli et appetittvekkende måltid, full av ernæring og helsefordeler. Skvallerkålsuppe kan kanskje endre hvordan du tenker om planter i hagen din, og får deg til å se mat der du tidligere bare så ugress.