Ingredienser:
300 g kyllinglær eller kyllingfillet (terninger. ca 2 cm)
2 ss olje
2 fedd hvitløk (finhakket)
2 store sjalottløk (finskåret skiver)
3 stlk sitrongress (finhakket. Bruk kun den hvite delen)
1 chili (finhakket)
1/2 paprika (strimler)
30 g gulrot (strimler)
1 ss fiskesaus
1 ss karamellsaus (se oppskriften)
1/2 dl hønsekraft eller vann + 1 terning hønsebuljong.
Marinade:
2 fedd hvitløk (finhakket)
1 ss fiskesaus
1 ts maisenna
1/2 ts nymalt pepper
1 ss olje
Tilberedning:
Hell marinaden over kyllingen og bland godt sammen. La stå i romtemperatur i ca 30 min.
Varm opp stekepannen eller woken og ha i oljen. Fordel oljen godt.
Ha sjalottløk, hvitløk og sitrongress og rør i ca 3 min slik at ingrediensene blir lyst gyllent og dufter godt.
Hell kyllingen med marinaden og øvrige ingredienser.
Stekes i ca 4 min.
Tilsett fiskesaus og karamellsaus og stek i 1 min til.
Hell hønsekraften i og blander godt. La den koke opp igjen.
Skru så ned varmen til laveste. Klar til serving med ris og grønnsaker.
Karamellsaus:
Karamellsausen gir en gyldenfarge og en rund smak.
Holder lenger i kjøleskap så lag en god porsjon til senere bruk.
Du trenger:
250 g sukker
1/2 dl vann
1/2 sitron
Ha i en kjele. Kokes opp uten røring og under sterk varme.
Skru ned varmen til middels og la det småkokes i ca 10-15 min
til du ser en mørkebrunfarge og småseige bobler.
Ta kjelen tilside og hell i vannet. Sett kjelen til bake og kokes i i ca 3 min under stadig omrøring. Karamellen er nå løst opp og du får en sirupaktig tykk saus. Ta kjelen til side og press i sitronen. Rør om og legg til avkjøling. Hell i et glass med lokk og oppevares i kjøleskapet.
Svært populær og veldig godt. Du lykkes hver gang!
Oppskriften er for 2 personer. Men kan utvides til en stor fest.
Porsjoner:
2