Ingredienser:

300 g kyllinglær eller kyllingfillet (terninger. ca 2 cm)

2 ss olje

2 fedd hvitløk (finhakket)

2 store sjalottløk (finskåret skiver)

3 stlk sitrongress (finhakket. Bruk kun den hvite delen)

1 chili (finhakket)

1/2 paprika (strimler)

30 g gulrot (strimler)

1 ss fiskesaus

1 ss karamellsaus (se oppskriften)

1/2 dl hønsekraft eller vann + 1 terning hønsebuljong.

Marinade:

2 fedd hvitløk (finhakket)

1 ss fiskesaus

1 ts maisenna

1/2 ts nymalt pepper

1 ss olje

Tilberedning:

Hell marinaden over kyllingen og bland godt sammen. La stå i romtemperatur i ca 30 min.

Varm opp stekepannen eller woken og ha i oljen. Fordel oljen godt.

Ha sjalottløk, hvitløk og sitrongress og rør i ca 3 min slik at ingrediensene blir lyst gyllent og dufter godt.

Hell kyllingen med marinaden og øvrige ingredienser.

Stekes i ca 4 min.

Tilsett fiskesaus og karamellsaus og stek i 1 min til.

Hell hønsekraften i og blander godt. La den koke opp igjen.

Skru så ned varmen til laveste. Klar til serving med ris og grønnsaker.

Karamellsaus:

Karamellsausen gir en gyldenfarge og en rund smak.

Holder lenger i kjøleskap så lag en god porsjon til senere bruk.

Du trenger:

250 g sukker

1/2 dl vann

1/2 sitron

Ha i en kjele. Kokes opp uten røring og under sterk varme.

Skru ned varmen til middels og la det småkokes i ca 10-15 min

til du ser en mørkebrunfarge og småseige bobler.

Ta kjelen tilside og hell i vannet. Sett kjelen til bake og kokes i i ca 3 min under stadig omrøring. Karamellen er nå løst opp og du får en sirupaktig tykk saus. Ta kjelen til side og press i sitronen. Rør om og legg til avkjøling. Hell i et glass med lokk og oppevares i kjøleskapet.

Svært populær og veldig godt. Du lykkes hver gang!

Oppskriften er for 2 personer. Men kan utvides til en stor fest.

Porsjoner:
2