Det er ikke uvanlig at barn nekter å spise fisk, noe som er dumt, da fisk er kjempesunt både med tanke på vitaminer, men også på grunn av at det har så mye proteiner. Derfor er det viktig at man kan lage middagsretter som får barna til å få i seg nok fisk, og selv om det høres umulig ut er det faktisk ikke det.

Et første tips er å gi barna fisk som smaker godt. Dropp seig eller torsk og prøv heller laksefilet. Om man har laksefilet som dyppes i rømme forsvinner mye av fiskesmaken, og det smaker mye bedre. Prøv også litt pepper eller sitronpepper på fileten. Selv om rømme ikke akkurat er sunt blir resultatet godt nok. De får jo tross alt i seg alt de trenger av vitaminer uavhengig av om de spise rømme eller ikke.

En annen lur måte å få i barna fisk på er ved å lage fisketaco. Selve retten er helt lik vanlig taco, men man tar små biter av fisk istedenfor kjøttdeig. Om de allerede er vandt til å spise kyllingtaco blir det ikke store forandringen, og det er ikke engang sikkert at de merker forskjell. Om det ikke faller godt i smak kan man prøve sterkere tacokrydder neste gang, da dette overdøver smaken av fisk.

En gammel, britisk klassiker er jo fish ‘n’ chips, altså fisk og pommes frites. For å lage dette tar man og lager en blanding av 240 gram hvetemel, 1 teskje salt, 3 teskjeer bakepulver og 2,5 liter iskaldt vann. Disse blandes godt sammen til det får en konsistens som minner om en tynn rømmegrøt. Nå må denne hvile i 20 minutter før den er klar. Deretter skal man ta en ønskelig mengde med torsk og dele det i små stykker. Disse stykkene skal så smøres inn med denne røren, slik at de blir helt dekket. Deretter er de klare til frityrkoking, og da lar man dem koke i omtrent fem minutter på 160 grader, til de er gyllene og sprøe.

Ved siden av denne torsken skal man altså servere pommes frites, og dette kjøpes ferdig på butikken. Det eneste du trenger å gjøre er å frityrkoke dem på rundt 200 grader i noen minutter. Om man ikke har en frityrkoker kan både fisken og pommes fritesen frityrkokes i en vanlig kjele ved at man koker opp matolje.

En annen matrett som får ungene til å spise fisk er «wok og fisk». Her tar man og deler opp laksefilet i små biter, og strimler og dele opp de ønskede grønnsakene. For eksempel kan man bruke vårløk, paprika og chili. Deretter steker du opp grønnsakene på sterk varme i en wokpanne eller en annen egnet panne, og etter noen minutter tilsetter du fisken. Deretter lar du dem steke i noen minutter før du tilsetter en god porsjon med kinakål. Når kinakålen er tilsatt skal man ikke steke dem mye lenger, men pass på at kålen blir god og varm. Nå gjenstår det bare å tilsette salt og pepper, og så er woken klar til servering. Som siderett kan man for eksempel bruke ris eller pommes frites.