Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

Alle og enhver ønsker vi vel å spise så sunt som mulig til middag hver dag. Men når du har mye å henge fingrene i, både når det gjelder arbeid og familieforpliktelser, blir det lettere sagt enn gjort. Dårlig tid gjør sånn at svært mange av oss ender opp med å kjøpe ferdigmat eller fristelser fra frysedisken når vi burde velge sunnere. I denne artikkelen lærer du noen triks som hjelper deg spise sunt til middag i hverdagen

Planlegg dine innkjøp nøye

Hvis du stikker innom matbutikken hver ettermiddag etter jobb, skjer det gjerne at handlekurven preges av at du er sulten og har dårlig tid. Det er da ferdigprodukter med mye salt, sukker og godt med konserveringsmidler og e-stoffer havner på menyen. Da er det bedre å ta en stor og grundig handel en eller to ganger i uken. Sjekk noen sunne oppskrifter du har sansen for, og før de nødvendige ingrediensene på handlelappen din.

Når du er i butikken lønner det seg å velge så mange ferske og uforedlede produkter som mulig. Det vil si grønnsaker og frukt som er hel og ikke har blitt kappet opp eller preparert på noe vis. Det vil også si kjøtt og fisk som ikke har blitt lagt ned i marinade eller lignende. Slike produkter har gjerne langt mer salt enn det som er ønskelig.

Husk å være disiplinert. Ikke fall for fristelsen til å legge unødvendige produkter i kurven fordi du blir nysgjerrig.

Bare nødvendige varer...

Bare nødvendige varer…

Lag mer av gangen

Dårlig tid er den viktigste årsaken folk oppgir når de blir spurt hvorfor de ikke spiser sunn og hjemmelaget mat til middag. Det problemet har en enkel løsning: de dagene du lager middag, kan du lage dobbelt så mye. Deretter er det bare å fryse ned det som blir til overs. På den måten lager du middag til flere dager på en gang.

Har du en rimelig stor fryser, kan du fylle opp skuffene med delikate porsjonspakker. De kan så varmes opp i en fei. Mens de står i mikroen, får du akkurat nok tid til å lage en deilig salat og dekke bordet. Selvsagt trenger du ikke spise det samme hver dag. Hvis du lager middag tre dager i uken, vil du snart nok kunne ha nok klare måltider i fryseren til at variasjon ikke blir noe problem.

sous videDet finnes også andre måter å preservere mat på. Sous vide er noe som stadig blir mer populært. Dette er en teknikk som går ut på at du tilbereder vakuumpakket mat i vannbad. Resultatet er delikat mat som holder seg lenge i kjøleskapet. Du kan preparere både kjøtt, fisk og grønnsaker på denne måten. Siden vannbad holder lav temperatur beholdes alt av næringsstoffer når du bruker sous vide.

Sous vide er populært…

Har du vurdert matkasse for hjemlevering?

En måte å sørge for at du alltid har tilgang til nødvendige råvarer til å lage deilig, sunn middag, er ved å bestille matkasse for levering hjem på døren. En matkasse inneholder alt du trenger for en uke med måltider. Foruten råvarer som fersk fisk, kjøtt og grønnsaker, får du også medfølgende oppskrifter du kan holde deg til. Her får du sunn middag så enkelt som bare det.

Ved å holde seg til en HelloFresh meny kan du selv velge så sunne måltider som bare det. De er enkle å lage, og krever lite tid fra deg i hverdagen. Stadig flere norske forbrukere satser nå på HelloFresh. Det er rett og slett en snarvei til å oppnå målet om å spise sunn middag hver dag hjemme.