Dersom frukten ikke er riktig moden ennå skal jeg love deg at du kjenner det på smaken. Ofte smaker frukten skikkelig surt før den har modnet ordentlig, og det er rett og slett ikke verdt å spise den før den ennå. Derfor er det ikke så dumt å lære seg hvordan man sjekker om frukten er moden eller ikke, og det er nettopp det du kan lese om i denne artikkelen

På mange frukter som eple og pære kjenner du det enkelt ved å klemme forsiktig på frukten. Dersom den er steinhard er det et tegn på at den ikke er helt moden ennå, og det kan være en fordel å la dem ligge noen dager ekstra slik at de blir myke og smakfulle.

Vannmelon: Det er flere måter å sjekke om en vannmelon er moden på. Den mest brukte er å banke lett på skallet. Dersom melonen høres hul ut er den moden og klar til servering. Dersom du er usikker kan du sjekke ved å kjenne på skallet. En moden vannmelon har nemlig et skall som er både grønt og glatt. I tillegg skal den avkappede stilken dufte melon.

Banan: Bananer som er umodne er grønne eller grønnaktige. Når de får en knall gulfarge er de helt modne og klare til å spises.

Ananas: En enkel måte å sjekke om ananasen er moden på er ved å dra av et av de nederste bladene. Dersom dette er mulig uten for mye stress er den sannsynligvis moden. Dersom du ikke har med stilken med bladene på kan du sjekke det ved å se på fargen. En moden ananas har en sterk gulfarge med en kraftig lukt.

Papaya: På papaya kan du sjekke modenheten ved å bruke klemmetesten, og det gjør du ved å klemme en finger mot papayaen. Dersom den er moden vil den gi etter for presset fra fingeren din.

Mango: Mangoen sin modenhet sjekker du på samme måte som med papayaen. Gir den etter på presset fra fingeren er den moden. Den blir dessuten lett overmoden, så den bør helst spises samme dag som den modner. For øvrig har ikke fargen noe som helst å si på modenheten, til tross for at mange tror dette.

Kiwi: Også på kiwi kan du brukes klemmetesten. Gir den etter for svakt press er den moden.
Sitrusfrukter: Sitrusfruktene slipper du å bekymre deg over, for disse høstes modne. Dette er fordi de ikke har noen stoffer som gjør at de kan bli overmodne, noe som betyr at de ikke plukkes før de har modna helt. Alle sitrusfrukter som er i butikkene er derfor modne og klare til å spises.

Druer: Også druer plukkes først etter at de er modne. I motsetning til de fleste andre frukter modnes nemlig ikke druene etter at de har blitt høstet, så må man derfor vente til de er helt modne for de kan sendes til butikkene.

Pasjonsfrukt: Pasjonsfrukten sin modenhet kan avgjøres ved å kjenne på skallet på frukten. Dersom skallet er glatt er pasjonsfrukten umoden, mens et skall som er skrukkete og bulkete betyr at den er moden.