En historie fra virkeligheten.

Når jeg var liten så husker jeg min far, som forøvrig forsatt spretter som en JoJo opp og ned i vekt kom hjem å sa han hadde funnet den perfekte dietten. Da husker jeg at min mor lo, og så svarte faren min «Pølsedietten». Han hadde nemlig hørt fra en kollega om en diett som gikk ut på å spise bare pølser. Det høres jo for godt ut til å være sant? Ja, og det er det. Nå har jeg som min far begynt å kjenne på vektoppgang og vektnedgang, så da hadde ingenting vært bedre enn en pølsediett.

Desverre så må jeg skuffe deg, pølsedietten finnes ikke. Det er en myte som har spredd seg fra person til person. Men vi fant faktisk dietten vi tror at pølsedietten stammer fra, du får riktignok spise pølse en dag men de andre dagene er det både tunfske,cottage cheese og svart kaffe. Kanskje ikke akkuratt det du hadde tenkt de? Ihvertfall ikke for meg, jeg ble oppriktig skuffet. Vistnok så fikk dietten navnet nettopp fordi de vil friste oss matglade til å prøve deres diett.

Det er nok bare å innse at når ting høres for godt ut til å være sant, så det er nok akkuratt det. Det finnes uttalige morsomme dietter å velge mellom. Ikke alle er like gode, og du får nok ikke en slankediett kun basert på et kosthold med pølser. Men hvis du har så lyst på pølser så har du nok et behov for en livstilsendring og da har du nok godt av å spise litt mer sunnere mat.

Eivind Eriksen.