En historie fra virkeligheten. Når jeg var liten så husker jeg min far, som forøvrig forsatt spretter som en JoJo opp og ned i vekt kom hjem å sa han hadde funnet den perfekte dietten. Da husker jeg at min mor lo, og så svarte faren min «Pølsedietten». Han hadde nemlig hørt fra en kollega om en diett som gikk ut på å spise bare pølser. Det høres jo for godt ut til å være sant? Ja, og det er det. Nå har jeg som min far begynt å kjenne på vektoppgang og vektnedgang, så da hadde ingenting vært bedre enn en pølsediett. Desverre så må jeg skuffe deg, pølsedietten finnes ikke. Det er en myte som har spredd seg fra person til person. Men vi fant faktisk dietten vi tror at pølsedietten stammer fra, du får riktignok spise pølse en dag men de andre dagene er det både tunfske,cottage cheese og svart kaffe. Kanskje ikke akkuratt det du hadde tenkt de? Ihvertfall ikke for meg, jeg ble oppriktig skuffet. Vistnok så fikk dietten navnet nettopp fordi de vil friste oss matglade til å prøve deres diett. Det er nok bare å innse at når ting høres for godt ut til å være sant, så det er nok akkuratt det. Det finnes uttalige morsomme dietter å velge mellom. Ikke alle er like gode, og du får nok ikke en slankediett kun basert på et kosthold med pølser. Men hvis du har så lyst på pølser så har du nok et behov for en livstilsendring og da har du nok godt av å spise litt mer sunnere mat. Eivind Eriksen.

Mer om: Pølsedietten!

Pølsedietten kan høres litt komisk ut, men tro det eller ei, det er faktisk mennesker som følger en slik diett. Den baserer seg på inntak av pølser som hovedsakelig proteinkilde, og kan være variert med type pølse og tilbehør.

Før du bestemmer deg for å kaste deg på en slik diett, er det viktig å være oppmerksom på noen ting: Pølser inneholder mye varierende næringsinnhold. Noen kan være rike på protein, men samtidig kan de være høye på fett, spesielt mettet fett, og også ha en høy saltprosent. Begge disse faktorene kan påvirke din generelle helse negativt om forbruket er høyt over tid. Det er derfor viktig å velge pølser med lavere salt- og fettinnhold.

En annen viktig ting å tenke over er at et ensidig kosthold som pølsedietten kan føre til næringsmangler. Det anbefales derfor at dette suppleres med grønnsaker, frukt, fullkorn og andre sunne matvarer for å sikre nødvendige vitaminer og mineraler. Balanse er nøkkelen til et sunt kosthold.

Det er også verdt å merke seg at enkelte studier har vist en korrelasjon mellom inntak av bearbeidet kjøtt, slik som pølser, og økt risiko for enkelte typer kreft. Fordi pølsedietten fokuserer sterkt på pølser, kan det være en potensiell risiko.

Som med alle dietter, er det avgjørende å konsultere en ernæringsfysiolog eller lege før du begynner på pølsedietten. Det vil sørge for at du kan gå i gang med dietten på en måte som ivaretar din helse. Det er viktig å huske på at mens en diett kan gi raske resultater, er det bærekraftige livsstilsendringer som gir de mest varige resultatene.