3 eggehviter
150 gr sukker
150 gr HAKKA mandler
1 lita ts bakepulver
Eggehvite og sukker piskes stivt.
Hakkede mandler og bakepulver røres forsiktig inn med slikkepott i eggehvite/sukker blandingen.
Stekes 150 grader, form ca 24 cm i diameter i 30-40 minutter til kaken er lett gyllen.
Sitronfromasj:
2 egg
125 gr sukker
3 dl fløte
5 plater gelatin
saft av en liten sitron
Egg og sukker piskes til eggedosis. Fløten piskes til krem. Løs opp gelatinen etter anv. på pakken. Press saften ut av sitronen og bland den inn i eggedosisen. Hell gelatinen i en tynn stråle, UNDER OMRØRING, inn i eggedosisen. Til slutt blandes den piskede kremen i.
Ha mandelbunnen på et kakefat, sett ringen fra kakeformen rundt kakebunnen igjen.
La fromasjen stivne litegrann før du har den på nøttebunnen med formen rundt. La fromasjen stivne helt. Ta av kakeringen og smør et tynt lag, ca ½ cm, med bringebærsyltetøy oppå sitronfromasjen.
Pynt med litt pisket kremfløte, iallfall rundt kanten.
Denne kaken egner seg godt til frysing. Dersom kaken skal fryses pyntes den med pisket kremfløte når den skal nytes.