Ingredienser

1 gås ca 6 kg
smør
GÅSPØLSE:
lårkjøtt
egg
fløte
salt
pepper
170 g gåselever
gåsehalsen
GRØNNSAKER:
125 g persillerot
125 g sellerirot
125 g gulrot
125 g purreløk
2 ss gåsefett
500 g rødløk
4 ss mørk sirup
4 ss rødvinseddik
SAUS:
krås, hjerte og skrog
rotgrønnsaker
smør
POTET- OG MAISTERRINE:
1 kg Beate poteter
1 maiskolbe
2 egg
salt
pepper

Tilberedning

Ben ut gåsa og del i bryst og lår. Brystet brunes og stekes helt i ovn.

Lårkjøttet kjøres i hurtighakke, tilsettes egg, fløte og krydder. Lever grovkuttes og blandes i den ferdige farsen. Alt fylles i gåsehalsen og bindes igjen. Resultatet blir en gåsepølse.

Grønnsakene kuttes i terninger og freses i gåsefett. Rødløk kokes i sirup og rødvinseddik.

Saus: Krås, hjerte og skrog grovhakkes, brunes med grønnsaker og kokes. Siles. Reduseres.

Potet- og maisterrine: Poteter skrelles, mais kuttes og kokes mørt. Kjøres i hurtighakke med egg og krydder. Den ferdige potet- og maismasse fylles i kuvert-terriner og bakes i ovn.

Ved servering legges grønnsaker og rødløk midt på en varm tallerken. Gåsebryst skåret i tynne skiver legges sammen med et stykke gåsepølse. Sausen helles rundt. Potetsuffléen serveres ved siden av.