Denne retten serveres varm, lunket eller kald som hovedrett , eller til kjøtt eller fisk.
6 løk i tynne skiver
2 paprika i tynne strimler
4 ss olivenolje
3 fedd hvitløk presset
2 auberginer i tykke skiver
2 squash i tykke skiver
7-8 tomater i tykke skiver
200 g ost i tynne skiver, gjerne mozzarela
1 ss provencekrydder
salt og pepper
30 g parmesan
Stek løken i olje til den er blank. Legg den i bunnen av en ildfast form. Gjør det samme med paprikaen, bland den med løken og fordel hvitløken over. Pensle aubergineskivene med olivenolje og stek dem i ovnen ved 210 grader i 5 min. Senk varmen til 160 grader. Legg skiver av aubergine, squash, tomater og ost taksteinslagt, litt på høykant i formen. Dryss på krydder og stek videre i ovnen ca. 1 time. Dryss parmesanost på og la den steke med de siste 10 min.