Ingredienser
2.5 dl kveitemjøl 1.5dl sukker 150gr smør 1 pose med frosne bær( bringebær og skogsbær) 1 kartog med vaniljekrem
Tilberedning
Smuldr mjøl,sukker og smør sammen. Ta dei frosne bæra i ei form, dekk over med vaniljekrem,og smuldr deretter pai deigen over. Steik i oven på 200 grader i ca 30 minutt,eller til den e blitt go og brun på toppen. Serveres med vanije is… Knall go!!!!!

Mer om Smuldre pai

Smuldrepai, også kjent som «crumble pie» i engelskspråklige land, er en tradisjonell dessert som er kjent og elsket av mange for sin unike tekstur og uimotståelige smak. Det er en deilig blanding av en knasende topp og fruktig innhold, og blir ofte servert varm sammen med is, vaniljesaus eller pisket krem. Det fine med smuldrepai er dens allsidighet – det kan lages med så å si hvilken som helst frukt eller bær, noe som gir rom for å eksperimentere og finne din favorittkombinasjon.

Først må vi oppklare en vanlig misforståelse: smuldrepai er ikke det samme som en vanlig fruktpai. Selv om begge inneholder frukt og har en bakverk-base, er forskjellen i oppskriften og strukturen det som distingerer dem fra hverandre. I stedet for den tradisjonelle paibunnen, har smuldrepai et knasende smuldretopping som ofte er laget av smør, sukker, mel og havregryn, og det er ingen tykk bund i bunnen. Frukten som brukes i smuldrepai, er vanligvis frisk og blir ikke forhåndskokt – den blir grillet eller bakt i ovnen under smuldretoppingen.

En av de mest klassiske versjonene av smuldrepai er eplepai, men du kan også bruke pærer, plommer, fersken og bær som bringebær, bjørnebær og blåbær, blant annet. En annen flott ting med smuldrepai er at det er en søt måte å bruke opp overmoden frukt som ellers kan bli kastet. Du kan også tilberede en deilig smuldrepai med frosne frukter, hvilket gjør det til en fantastisk dessert året rundt.

En annen unik faktor med smuldrepai er dens lagdelte tekstur. I motsetning til mange andre typer pai, er smuldrepai laget i lag. Det øverste laget er de knasende søte «smuldrene», mens det midterste laget er fyllet av smakfulle frukter eller bær. Dette skaper en fin balanse mellom harde og myke teksturer som virkelig er uforglemmelig.

Mens smuldrepai kanskje høres ut som en høst- eller vinterrett, blir den faktisk servert året rundt i mange familier og restauranter. Med så mange deilige variasjoner å prøve, er det alltid en god anledning til å lage og servere en smuldrepai. Så hvorfor ikke prøve å tilberede en selv? Enten det er for en spesiell anledning eller bare for å trakte noe søtt, er en smuldrepai alltid en god idé.