Ingredienser

100 g rosiner
100 g mandler
100 g hasselnøtter
100 g tørkede aprikoser
2 dl appelsinjuice
4 egg
1 dl sukker

3 ts flytende søtningsstoff
125 g smør
2 dl hvetemel

2 dl havregryn

Tilberedning

Finhakk rosiner, mandler, hasselnøtter og aprikoser og legg de i juicen et par timer. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland inn avkjølt smeltet smør vekselvis med hvetemel og havregryn. Bland i frukt/nøtteblandingen og rør alt godt sammen.

Hell røren i en godt smurt form og stek på nederste rille i stekeovnen ved 150° C i ca 1 time og 30 minutter (1 form à 1 1/2 liter). Legg matpapir over formene under steking for å bevare den lyse og fine fargen på kaken.

Avkjøl kaken i formen. Det gjør at den er lettere å hvelve uten at den går i stykker. Pakk inn kaken i aluminiumsfolie og ta en plastpose utenpå. La den ligge til neste dag før du skjærer opp kaken. Kaken kan utmerket godt fryses.