Smuldrepai med blåbær

Ingredienser:
Smuldredeig: 1 dl havregryn (45g) ½ dl hvetemel (30g) ½ dl Hi-Maize (30g) 3 ss sukrin ½ dl mandler eller valnøtter (40g) – grovhakket 80 g smør/margarin Fyll: 500 g blåbær 1 dl sukrin (90g) 1 ss potetmel/maisennamel

Fremgangsmåte:
Bland ingrediensene til deigen i en bolle. Bruk en gaffel eller food processor, den vil hakke nøttene samtidig. Legg bærene i en form, og bland med potetmel og Sukrin. Dryss smuldredeigen over. Stekes ved 225 grader i ca. 25 minutter. Serveres gjerne med is eller vaniljekesam.

Kommentarer:
Bruk frosne blåbær til å bake en delikat og kjempeenkel blåbærsmuldrepai! Du kan også bruke andre bær eller frukter, f.eks. epler, pærer eller plommer.

Mer om Smuldrepai med blåbær

Smuldrepai med blåbær er en nydelig dessert som er både enkel å lage og imponerende å servere. Dette er en skikkelig amerikansk klassiker, og med god grunn – det søte, sprø smuldret harmonerer perfekt med de saftige, lett syrlige blåbærene. Den er også utrolig lett å tilpasse etter egne preferanser. Kanskje foretrekker du den med et snev av kanel, eller kanskje du vil prøve en variant med et hint av sitrus?

Lag en blåbærsmuldrepai med et norgesvennlig vri ved å tilsette en liten skje brunost i smuldredeigen. Den karamellaktige smaken fra brunosten gir paien dybde og en rikhet som komplementerer de friske blåbærene utmerket. En annen variasjon er å blande inn litt havregryn i deigen, for ekstra crunch og en rustikk touch. Man kan også eksperimentere med ulike krydder i fyllet. Kardemomme og blåbær er en fantastisk kombo, og en liten dash malt ingefær kan gi fyllet et overraskende og spennende løft.

En annen stor fordel med smuldrepai er at den er lett å lage på forhånd. Du kan forberede både fyll og smuldredeig på forhånd, og oppbevare dem separat i kjøleskapet frem til du er klar for å sette paien i ovnen. Smuldrepai med blåbær er også ideell for frysing. Den kan enkelt fryses og varmes opp igjen, uten at det går på bekostning av smak eller tekstur.

Hvis du ikke er fan av blåbær eller bare ønsker å prøve noe nytt, kan smuldrepai også lages med en rekke andre frukter og bær. Epler, rabarbra, bringebær, eller en blanding av flere ulike frukter og bær, kan alle gi deilige resultater. Tenk også på sesongen når du velger frukt, for den mest friske og smakfulle paien.

Server smuldrepaien din varm, gjerne med iskrem, vaniljesaus eller krem til. Den er også fin å ta med på piknik eller sommerfest, ettersom den holder seg godt i romtemperatur og er lett å dele. Ingen vil kunne motstå en saftig og deilig smuldrepai med blåbær, laget med kjærlighet og serveret med et smil. Så hva venter du på? Sett i gang og lag en smuldrepai som vil imponere selv den mest kresne dessertelsker.

Legg igjen en kommentar