Ingredienser:
* Appelsinkake: 100 g TINE Ekte Meierismør , gjerne usaltet * 1 appelsin , revet skall og juice av * 200 g sukker * 2 eggeplommer * 200 g hvetemel * 4 eggehviter * ½ dl sukker * Snøfriskkrem: 2 beger Snøfrisk Naturell * 6 ss TINE Crème Fraîche Original * ½ vaniljestang * 3 ss sukker * Fyll: 1 mango * Gele: 4 pasjonsfrukter * 2 appelsiner * 6 ss sukker * 4 plate gelatin

Fremgangsmåte:
1. Appelsinkake: Pisk smør, sukker og revet appelsinskall hvitt og luftig. Spe inn eggeplommene og juicen forsiktig og rør inn siktet mel. Pisk sukker og eggehviter stivt til stiv marengs og skjær marengsen forsiktig inn i smørkremen. Fyll røren i kakeform og stek i forvarmet ovn på 180ºC i 15–20 minutter. 2. Snøfriskkrem: Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Pisk Snøfrisk, crème fraîche, sukker og vaniljefrø stivt i en mikser. Smak til med sitronsaft 3. Fyll: Skrell mangoen og skjær i små biter. Skjær appelsinkaken i små biter. 4. Gele: Legg gelatinplatene i kaldt vann ca 5 minutter. Del pasjonsfrukene og skrap ut innholdet. Klem juicen av appelsinene, bland med sukker og gi dette et lett oppkok. Klem vannet av gelatinen og smelt gelatinene i den varme juicen. Rør inn pasjonsfruktkjøtt. Avkjøl til det er tyktflytende. 5. Ved servering: Legg et lag mango og kaketerninger i bunnen av et glass. Legg i litt krem og et nytt lag mango og kake. så et lag krem. Topp glasset med avkjølt lett flytende gele og sett glassene til avkjøling.

Porsjoner: 4

Om Snøfrisktrifle

Snøfrisktrifle er en imponerende dessert som består av flere lag med ulike ingredienser. Hovedingrediensen er Snøfrisk, en norsk kremost laget av geitemelk, som er populær for sin lette, kremete tekstur og sin distinkte, men milde, geitesmak. Selv om denne retten kan se kompleks ut, er den faktisk ganske enkel å lage og gir en fantastisk måte å vise frem den unike smaken av Snøfrisk. Hver porsjon av Snøfrisktrifle pakker i både søte og salte noter, og dens variasjon i teksturer gjør hvert tygg til en kulinarisk opplevelse.

Et lag med Snøfrisktrifle begynner ofte med en base som kan bestå av smuldrede kjeks eller kake. Deretter blir denne basen rikelig belagt med et lag av Snøfrisk, som legger til den rike, kremete teksturen og smaken. Etter ostelaget tilsettes det ofte et lag av frukt eller syltetøy, som blåbær, jordbær eller bringebær. Dette fruktlaget gir en søt, syrlig kontrast til Snøfrisks subtile, kremete smak. Til slutt toppes trifle med litt mer Snøfrisk og, i mange tilfeller, friske bær.

Versjonene av Snøfrisktrifle kan variere avhengig av sesong, tilgjengelige ingredienser og personlig smak. Syltetøy kan være hjemmelaget eller kjøpt i butikk, og valg av frukt kan endres etter smak og etter hva som er sesongbasert. Noen mennesker velger å inkludere nøtter, krydder, eller til og med en skvett alkoholisk spiritus for å legge til ekstra dybde og kompleksitet.

Selv om Snøfrisktrifle kan serveres som en hvilken som helst dessert, er den spesielt populær som en festlig rett. Den kremete teksturen og den fruktige smaken gjør den til en utmerket ferdigrett etter festmåltider, og lagene av kake, ost og frukt er attraktive nok til å fungere som en festlig centerpiece. I tillegg er Snøfrisktrifle et utmerket alternativ for de som ønsker en lett, men tilfredsstillende dessert.

I tillegg til å være en deilig dessert, er Snøfrisktrifle også en utmerket måte å hylle Norges kulinariske arv på. Snøfrisk, rettens hovedingrediens, er en stolt representant for landets osteproduksjon, som har en lang og rik historie. Ved å inkludere denne unike osten i en dessert, får man anledning til å både nyte og dele noe av det beste Norge har å tilby på matfronten.

I konklusjon, er Snøfrisktrifle mye mer enn bare en trifle. Den er en symfoni av smaker og teksturer som har potensial til å imponere enhver dessertelsker. Med Snøfrisk i hovedrollen, er denne retten en skinnende stjerne i det norske kulinariske landskapet.