Ingredienser
1 pakke med wraps/tortillalefser 1 pakke tofu Litt stekeolje 1 blokk grønnsaksbuljong 2 spiseskjeer med rødt «pastakrydder» (finnes i matbutikk på vanlig krydderglassboks) pepper 1 pakke med ruccolasalat 1 gul paprika 1 glass soltørkede tomater 1 agurk 1 grønt eple Naturell yoghurt (vegansk eller vanlig. Kan sløyfes om du ikke får tak i vegansk variant) Rømme (vegansk eller vanlig) Majones (vegansk eller vanlig) 3 fedd hvitlok Skjær tofu i terninger. Stek dem godt i olje og krydre med grønnsaksbuljong, pastakrydder og pepper. Hakk soltørkede tomater i små biter Hakk paprika i små biter Skjær agurken i tre like store biter og bruk en ostehøvel til å skjære agurkflak på langs av agurken. Hakk ruccolasalaten.
Tilberedning
Dressing: Ta bort skallet på det grønne eplet. Rasp eplet på et rivjern og ha det i en bolle. Rasp de tre hvitløksfeddene og ha oppi. Ta tre store teskjeer majones, fire spiseskjeer rømme og fem spiseskjeer yoghurt (vegansk variant eller vanlig). Rør sammen. Varm wrapsene og ha på ruccola, paprika, agurk, soltørkede tomater, tofu og en god del dressing. Pakk wrapsen sammen og spis. Tips: Denne kan fint gjøres til en tapasrett ved å skjære en ferdig rullet lefse med innhold, i skiver og sett en tapaspinne i. Kan også fint lages med store potetkaker istedenfor hvetetortilla/wraps.

Mer om emnet: Sommerwraps

Sommerwraps er en fantastisk lettrett som gir deg muligheten til å kombinere en rekke fargerike, næringsrike ingredienser. Kjent for deres fleksibilitet, er de en favoritt under sommertid, og kan lett tilpasses til ethvert kosthold, inkludert vegetarisk, vegansk eller glutenfritt. Uavhengig av din kostholdspreferanse, kan du alltid lage en sommerwrap full av smak og næringsstoffer.

Den største fordel med sommerwraps er at de er enkle å forberede og servere. Du trenger bare å ha tilgjengelig noen forskjellige grønnsaker, som agurk, tomater, salat, rødløk, avokado og gulrøtter. Unngå tunge sauser som kan ødelegge smaken og teksturen til dine friske ingredienser. I stedet kan du bruke en lett vinaigrette, yoghurt, sitronsaft eller en liten mengde olivenolje.

Fyllingene trenger ikke bare å være grønnsaker. Protein som kylling, reker, tofu eller bønner kan også legges til for ekstra næringsinnhold. Hvis du vil inkludere korn, kan du prøve quinoa, Bulgur eller brun ris. Disse tilleggene kan gi dine sommerwraps et tilfredsstillende og komplett måltid som gir deg energi gjennom hele den varme sommerdagen.

En av de flotte tingene med sommerwraps er at de er transportable. De er perfekte for piknik i parken eller uplanlagte lunsjer på stranden. Pakk dem inn i matpapir eller aluminiumsfolie for å bevare friskheten, og du er klar for sommeraktiviteter.

Videre kan sommerwraps gjemadekomponeres til mange partysnacks. Rull dem veldig stramt og skjær i biter på størrelse med sushi. Server disse bite-størrelse godsakene på ditt neste sommerfest, og se dem forsvinne raskt. Dine gjester vil elske de sunne, friske smakene og hvor enkle de er å spise, uten bestikk!

I vurderingen av sommerwraps er de ikke bare et lett, deilig sommermåltid, men også en visuelt tiltalende rett som kan tilberedes på et bredt spekter av måter. Enten du lager dem til et enkelt måltid hjemme, en bursdagsfest, eller tar dem med på en dagstur, er du sikker på å imponere med dine kulinariske evner ved å lage disse deilige og næringsrike sommerdelikatene.