Ingredienser

Skyll ønsket antall paprika. Fjern innholdet i disse ved å holde i stilken og skjære en sirkel rundt den. Pass på ikke å stikke hull på sidene eller i toppen av paprikaen. Fjern alt innholdet.

Soppfyllet lages ved først å steke ønsket sopp i olje i pannen. Her kan man bruke den soppen man foretrekker, og det kan like gjerne være hermetisk champinjong som egenplukket sopp fra skogen.

Tilberedning

I en gryte ved siden av smeltes smør (vegansk eller vanlig) og et par skjeer vann. Mengde avhenger litt av hvor mange du skal lage, men to store spiseskjeer er nok til ca. to-tre stk. Bland oppi hvetemel og visp det sammen til det blir en klump (samme prinsippet som hvit saus). Spe så på med soyamelk/melk mens du visper. Ha oppi en god dose fløte/vegansk fløte (litt avhengig av smak og ønske) Ha oppi fire terninger/blokker med frossen spinat(fra pose i frysedisken).

Bland i en blokk grønnsaksbuljong. Hakk 2 fedd hvitløk og bland i (kan sløyfes etter smak). Krydre med en spiseskje oregano.

Dette soppfyllet skal være ganske tykt, så om det er mer ”sausete”, blander du litt mel med melk/soyamelk og heller oppi sausen (bruk gjerne sil for å slippe klumper). La det hele koke opp i fem minutter ca mens du rører. Fyll paprikaene med soppblandingen. Du kan sette paprikaen rett på grillen eller pakke den inn i aluminiumsfolie og legge den på grillen eller i bunnen. Kan også spises uten å grilles.