Ingredienser:
br>Ca 1 kg kjøtt av elg, hjort el.l. (grytekjøtt eller steik)hjort biffkjtt 401×275
1 løk
½ rød paprika
Margarin til steking
Salt, pepper og viltkrydder etter smak
Brun sausjevning (el.1 pk. kjøttkakesaus)
Fremgangsmåte:
br>Del kjøttet i store biter (3-5 cm), stek dem fint brune i stekepannen på høy temp. Dryss over salt, pepper og krydder når kjøttet har fått en fin skorpe. Legg dem over i en kasserolle, og kok ut stekepannen med vann. Dette vannet tømmes over kjøttet i kasserollen.
Del løk og paprika i små biter etter smak, stek dem til løken er blitt blank og gyllen. Tøm dette over kjøttet. Kok ut stekepannen en gang til med litt vann, og tøm også dette i kasserollen. Rør forsiktig rundt i kasserollen, slik at alt blander seg. Fyll mer vann i kasserollen slik at vannet så vidt dekker kjøttet, ikke mer enn det.
La dette koke på svak varme i ca 1 time. Deretter blandes forsiktig inn brun sausejevning. Det går fint å bruke vanlig kjøttkakesaus fra f.eks Toro eller Knorr som er tilsatt bare halvparten med anbefalt væske. La det så koke ca 10-20 min til over svak varme.
Kjøtt, løk og paprika kan godt kokes i vann dagen før og settes kaldt. Da er det bare å koke det sammen med sausen mens potetene koker.
Serveres med potetstappe eller kokte poteter, brokkoli, rosenkål, gulrøtter eller andre grønsaker. Tyttebærsyltetøy setter en ekstra spiss på retten.