Ingredienser:
br>1 stk knoke av hjort
4 dl hjortekraft
200 g hjort flatbiff
1 stk karré av hjort med bein
smør og rapsolje til steking
salt og pepper
50 g Fjellblå fra Eggen Gårdsysteri
200 g fjellmandelpotet fra Auma
100 g gulrot
100 g persillerot
1 kvist rosmarin
½ ss brunsukker
½ ss salt
smør til steking
200 g rotselleri
½ dl fløte
50 g Rørossmør
salt og pepper
1 ss rapsolje
1 ss smør
1 ts brunsukker
½ rødløk finkuttet
1 dl rødvin
salt og pepper
Rørossmør til tilsmaking
Fremgangsmåte:
br>Brun hjorteknoken i litt smør og rapsolje. Breser den i ovnen i hjortekraft i 150 °C i ca. 1 time.
Del opp flatbiffen i biffer og grill dem medium i grillpanne. Dryss over salt og pepper. Smørstek hjortekarreen og bak den i ovnen 150 °C i ca. 10 minutter med revet Fjellblåost over.
Kutt mandelpoteter, persillerot og gulrot i terninger og vend dem sammen med brunsukker, salt og rosmarin i en bolle. La stå i press i ca. 30 minutter. Bruk for eksempel en annen bolle med bunnen ned oppå. Smørstek grønnsakene.
Skrell rotselleri, kutt den i store biter og kok den mør i saltet vann. Kjør rotsellerien sammen med fløte og smør med stavmikser eller i matmølle. Smak til med salt og pepper.
Stek rødløk i olje og smør, tilsett litt brunsukker og rødvin. Ha i kraften fra breseringen av knoken og kok sammen til saus. Smak til med litt smør og ev. pepper.
Anrett alt pent på en tallerken.
Kommentarer:
br>Avansert.