Ingredienser:
1 kg grovkvernet kjøtt av elg eller hjort 2 løk 8 – 10 poteter 3 – 4 gulrøtter 1 liter vann salt og pepper Margarin til stekingen

Fremgangsmåte:
Potetene renskes og skjæres i terninger. Gulrøttene skjæres i fine skiver. Løken hakkes og surres i margarin til den blir blank. Bruk gjerne en jerngryte. Bland i kjøttdeigen og la den steke/surre til den blir grå. Rør godt hele tiden slik at kjøttet ikke klumper seg. Krydre med salt og pepper underveis. Bland i de oppskårne potetene og gulrøttene. Fyll deretter på med vann til det står godt opp på kjøttet. Kok på svak varme under lokk i ca en halv time. Serveringstips: Noen vil kanskje like hvitt brød eller flatbrød til denne retten.

Mer om emnet: Elghakk

Elghakk er en tradisjonell norsk rett som er laget av elgkjøtt, derav navnet. Hovedingrediensen, elgkjøtt, er kjent for sin unike, robuste smak. Elgkjøtt anses også å være høyere i protein og lavere i fett sammenlignet med andre typer kjøtt, noe som gjør det til et sunnere alternativ.

Elghakk er en populær rett i hele landet, men spesielt i skogsregioner, hvor elgjakten er en stor del av livsstilen. Mennesker som bor i disse regionene har en tendens til å servere elghakk for mange spesielle anledninger, inkludert nasjonaldagen og jul.

Tradisjonelt er elghakk laget ved å hakke elgkjøttet i små biter. Dette gir en jevn konsistens til hele retten. Kjøttet er deretter kokt sammen med en variasjon av krydder, typisk inkludert løk, salt, pepper og laurbærblader. Disse ingrediensene gir elghakken dens karakteristiske, rike og mørke smak.

Elghakk kan serveres med en rekke forskjellige sider, alt fra poteter og grønnsaker til brun saus og tyttebærsyltetøy. Selv om det ofte serveres som et hovedmåltid, kan det også brukes i en smørbrødtopping eller som en del av en gryterett.

Samlet sett er elghakk en viktig del av den norske kulinariske tradisjonen. Den fantastiske blandingen av elgkjøtt og rike krydder gir en smakseksplosjon som er både unik og autentisk for norsk matkultur.