Ingredienser:
1 kg mørbrad/entrecote av elg, hjort, e.l.
Salt
Pepper
Viltkrydder
Olivenolje
Margarin til steking
1-2 stk hakket løk
½-1 stk hakket paprika
2 stk hakket sopp (kan sløyfes)
2-4 ss finhakket fennikel
1-3 ts finhakket chili

Fremgangsmåte:
Mariner kjøttet i noen timer før det skal stekes, dvs. krydre med pepper, viltkrydder, legg det i en bolle og tilsett litt olivenolje (ca 1/2 dl).
Når kjøttet skal stekes, ha godt med margarin i stekepannen. La smøret bli brunt og legg i kjøttstykket. Stek en fin brunfarge rundt hele stykket. Dryss på salt etter hvert som stykket stekes.

Bruk en ildfast form, legg løk, paprika, sopp, fennikel og chili utover bunnen. Dryss over litt salt og pepper. Legg så kjøttstykket oppå denne sengen av grønnsaker. Nå kan du tilsette litt vann i stekepannen du stekte kjøttet i, la dette surre litt og tøm deretter sjyen over kjøttet som ligger på grønnsaksengen.

Stikk et steketermometer midt i den tykkeste delen av kjøttet. Sett den ildfaste formen midt i ovnen, og stek ved ca 200 gr.C til kjernetemperaturen er 62 gr. Ta ut formen og dekk til kjøttet med alumineumsfolie. La kjøttet hvile i ca 15 min. før du skjærer fine skiver.

Serveres med fløtegratinerte poteter, grønnsaker, og en god saus tilsatt sjyen fra den ildfaste formen.

Porsjoner: 4 pers