Ingredienser:

500 g Spaghetti (De Cecco er best, alternativt annen italiensk type, aldri Sopps!)
6 store fine løk uten flekker
5 stilker italiensk bladpersille (vanlig persille ikke et alternativ)
4 spiseskjeer extra virgin oliven olje
50 g smør
salt
nykvernet sort pepper
150 g parmeggiano reggiano (ikke Grana Padano)
1 dl Noilly Prat (eller annen tørr Vermuth)
En stor bolle til tossing av pasta

Tilberedning:

Skrell og skjær løken i tynne, tynne skiver.

Legg løken sammen med smør og olje i en stor Sautepanne med lokk på lav varme i minimum 45 minutter. Løken skal ikke bli brun men myk.

Ta av lokket, øk tempraturen og kok til all v ske forsvinner, mens man stadig rører i løken. Efter ca. 10 minutter vil løken anta en gylden brun farge.

Kvern mengder av sort pepper over løken og tilsett et par teskjeer salt. Dette er viktig eftersom løkens sakte koking har omdannet stivelsen til sukker.

Kok spaghetti i rikelig salted vann efter anvisning på pakken (men pass godt på)

Hakk persillebladene og riv osten.

3 minutter før pastæn er ferdig, økes temperaturen på løkblandingen, vinen blandes i.

Sil godt av pastæn, bland persille med løksausen og derfter denne med pasta og parmeggiano.

Kværn sort pepper over og server.

Dette er garantert den beste pastaretten du har smakt, forutsatt at alle steg følges til punkt og prikke.

NB. Dersom du har pastamaskin.

Lag pastadeig bestående av kun eggeplommer og finbakstmel. Kjør deigen til tykkelse 5. Bruk den fine innstillingen og lag Tonarelli (tynne kvadratiske pastabånd) tilsett et par spiseskjeer ekstra med smør eftersom fersk pasta trenger mere saus og du er i himmelrike.

Porsjoner:
4