Ingredienser:

Ca 600 g lammekjøtt u/ ben (fra f.eks. bog eller stek)
100 g bacon
3 ss olivenolje
2 gule løk
4 fedd hvitløk
1,5 ts salt
1 ss hvetemel
Ca 4 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
1 ts tørket rosmarin (eller 1 ss frisk)
1/4 ts nellik
1/2 ts kanel
1 laurbærblad
Litt kvernet pepper
1 ss tomatpure
Saften av 1/2 sitron
Skall av 1/2 sitron
1/2 ts sukker
Noen grønne oliven (med eller uten sten)

Tilberedning:

Skjær kjøttet i terninger, og la det bli temperert. Skjær bacon i små biter, hakk hvitløken og skjær løken i båter.

Vask sitronen godt, og finstrimle skallet og press saften av den halve sitronen. Sett til side til senere.

Varm olivenoljen i en gryte (gjerne jerngryte) og brun kjøttet i 2 – 3 omganger. Det tar 3 – 4 minutter.Legg kjøttet til side etterhvert. Brun bacon, tilsett hvitløk og løk og la det surre til løken er blank. Legg tilbake kjøttet i gryten, ha i salt, pepper og hvetemel, ha i ca 4 dl vann, tomatpure, buljongterning.

Kok opp og sett så ned varmen, la gryten trekke over svak varme i ca 30 minutter. Ha i sitronsaft og resten av krydderet (nellik, kanel, laurbærblad, rosmarin) og bland godt. La gryten deretter trekke i 15 – 20 minutter, smak på kjøttet om det er mørt. (Trekk evt gryten litt lenger). Smak til med salt/pepper.

Ved servering, strø over oliven og finstrimlet sitronskall (kun det gule). Vil du ikke ha oliven i gryten kan du servere dem ved siden av.

Serveres med godt brød evt med kokt ris.

Porsjoner:
4