Ingredienser:
2 egg
4 spiseskjeer hakket italiensk bladpersille
100 g nyrevet parmeggiano reggiano
50 g nyrevet peccorino romano
4 hvitløksfedd
200 g pancetta i terninger (eller bacon)
1/2 dl noilly prat
500 g Spaghetti (De Cecco er best, bruk aldri Sopps)
3 spiseskjeer extra virgin oliven olje
sort pepper
salt
Tilberedning:
Brun hvitløken lett i oljen på lav varme og kast disse og behold oljen.
Stek bacon i 5 min. på middelsvarme i oljen.
Kok spaghetti.
I en stor bolle blandes 2 egg, litt salt og mengder nykvernet sort pepper. Derefter blandes den revne osten og persillen i denne blandingen.
Varm tallerkner i ovnen.
Like før pastæn er ferdig: Øk temperaturen på pannen med bacon og hell i vinen som så får syde bort.
Bland spaghetti med eggeblandingen (Bland godt)
Bland derefter bacon med fett og det hele inn i dette og tilsett nok en gang store mengder sort pepper.
Server straks.
Porsjoner:
4