20 g steinsopp
olivenolje
4 kyllinglår, uten skinn og bein i biter (vi brukte kyllingfilét)
havsalt og nymalt pepper
2 hvitløksbåter, i tynne skiver
350 g blandet frisk sopp, rengjort og revet i biter
2 dl hvitvin
500 g tørket spagetti
5 dl kremfløte
200 g parmesan, revet
en kvist frisk basilikum
Sett ovnen på 200 grader. Legg den tørkede steinsoppen i en bolle, og hell over akkurat så mye kokende vann at det dekker (ca. 1 ½ l). La det stå noen minutter. Hell litt olivenolje i en kjele som er så stor at det er plass til alle ingrediensene. Dryss salt og pepper på kyllingbitene og brun dem forsiktig i oljen. La steinsoppen renne av, og ta vare på bløtevannet. Ha soppen i kjelen sammen med hvitløken og den friske soppen. Tilsett vinen og vannet fra steinsoppen, og skru ned varmen. La det småkoke forsiktig til kyllingbitene er gjennomkokt og vinen har kokt inn litt.
I mellomtiden koker du spagettien i rikelig saltet vann etter anvisningen på pakken. La spagettien renne godt av. Ha fløte i kyllingkjelen, kok opp og skru ned varmen. Smak til med salt og pepper. Ha spagettien i fløtesausen, og bland godt. Tilsett tre fjerdedeler av parmesanen og all basilikumen, og rør godt. Hell alt sammen i en ildfast form eller teflonform. Dryss halvparten av den gjenværende osten over, og stek retten i ovnen til den er gyllenbrun, boblende og sprø. Fordel maten på 4 tallerkener, drypp extra virgin olivenolje over, og dryss resten av osten på før servering.