Ingredienser: 300 g kjøttdeig 200 g bacon 2 bokser tomatpurè 4 dl fløte 1-2 løk Salt og pepper Spaghetti Ost Tilberedning: Stek baconet, kjøttdeigen og løken i ei gryte. Tilsett tomatpure og fløte. Rør godt. La det koke opp, før du skrur ned varmen og la det småkoke. Smak til med salt og pepper. La det småkoke i 10-15 min. Kok spaghetti og fordel det i en langpanne. Hell fyllet over og dekk med ost. Stek det i ovnen på 225 grader til osten har smeltet. Mer Link til pizzaoppskrift

Mer om Spaghettipizza

Spaghettipizza er en uvanlig, men voksende kulinarisk trend som kombinerer to populære retter: spaghetti og pizza. Høres det interessant ut? Vel, det er mye mer om denne nyskapende matretten enn det du kanskje har hørt.

Navnet spaghettipizza forteller oss nøyaktig hva retten er: en delikat hybrid av spaghetti og pizza. Men hvordan kom noe så uvanlig til å bli? Det var først en nisjeidé som ble berømt i noen deler av Italia, særlig i de sørlige regionene der folk alltid har verdsatt kreativitet når det kommer til matlaging. Men etterhvert som ordet om spaghettipizzaen spredte seg, ble det raskt en hverdagskost for mange matentusiaster.

Å lage spaghettipizza involverer faktisk å forberede både spaghetti og pizza separat før de kombineres til en kompleks og smakfull rett. Spaghettien kokes al dente og kombineres med en rik tomatsaus, akkurat som du ville gjøre når du lager tradisjonell spaghetti. Pizzaen tilberedes også som vanlig, med unntak av at det ikke legges på toppinger med det samme. Når begge delene er klare, plasseres den tilberedte spaghettien oppå pizzaen, og dekkes med ost. Deretter går pizzaen tilbake i ovnen for å smelte osten og kombinere smakene.

Selv om du kanskje tror at spaghettipizza er for spesielt interesserte, har det blitt vist at denne retten tiltrekker seg alle typer mennesker. Den har nylig oppnådd enorm popularitet blant barn, som elsker kombinasjonen av to av deres favorittretter. Dessuten verdsettes spaghettipizza også av voksne, særlig de som er på utkikk etter noe helt annet enn det vanlige.

Har du blitt nysgjerrig? Det er lett å prøve å lage spaghettipizza hjemme! Men hvis du ikke føler deg komfortabel med å lage den selv, kan du finne den på noen få utvalgte restauranter rundt om i verden. Men husk; selv om spaghettipizzaen lyder som en kompleks rett, er den faktisk ganske enkel å lage – og smaken er absolutt verdt alle anstrengelsene.