Ingredienser:

3 ss smør
1 hakket løk
1-2 knuste hvitløksfedd
250 g rosenkål
125 g aspargesbønner
1,25 liter hønse- eller grønnsaksbuljong
1 stor purre
1/2 ts malt koriander
4 ss kremfløte
1 ss sitronsaft
125 g frosne erter

Tilberedning:

Fres løk og hvitløk mykt i smøret. Finsnitt det hvite på purrenog sett det til side, og snitt så resten. Skjær rosenkål og bønner i skiver. Tilsett det grønne fra purre, rosenkål og bønner. Tilsett buljong og kok opp, la småkoke 10 minutter. Tilsett erter, krydder, sitronsaft og koriander og la småkoke 10-15 minutter. Avkjøl litt og kjør glatt i hurtigmikser. Hell tilbake i kjelen, tilsett resten av purren, kok opp og la småkoke 5 minutter. Rør inn fløte og smak til med salt og pepper, varm forsiktig opp. Server med godt brød.

Porsjoner:
4-6