Ingredienser:
· 180 g langkornet ris
· 1 liten pakke safranpulver
· 3 hvitløksfedd
· 1 liten rød chilipepper, tørket
· 600 g kjøttdeig
· 1 egg
· 1 ts fennikelfrø
· 250 g løk
· 6 ss olivenolje
· 2 laurbærblad
· 5 timiankvister
· 1 ss sukker
· 1 boks hermetiske tomater (ca 850 g)
· salt og pepper
Tilberedning:
Kok risen i 4 dl vann sammen med safran og én klype salt til all væsken er kokt inn. Sett til avkjøling. Skrell en hvitløkbåt, press den. Finhakk chilipepperen og rør begge deler inn i kjøttdeigen sammen med egget, fennikelfrøene og den avkjølte risen. Krydre med salt. Form 30 kjøttkaker av deigen. Skrell løken og finhakk den. Skrell to hvitløkbåter og skjær dem i fine skiver. Surr løken og hvitløken i varm olje i en stor panne. Tilsett laurbærblad og timian, og la alt sammen surre videre i to minutter til. dryss over sukker og tilsett tomatene. La alt koke opp én gang, smak til med salt og pepper. Legg kjøttkakene i blandingen og la alt småkoke i fem minutter under lokk. Ta så av lokket og la retten surre videre i 15 minutter over middels varme. Avkjøles før servering.
Vanlige boller
Porsjoner:
6