140 g tørkede kikerter, bløtlagt 48 timer i kaldt vann
1 liten røkt svineknoke, 500-750 g
1 løk med 4 nellik stukket i
2 knuste hvitløkfedd
1 laurbærblad
1 timianstilk eller 1/4 ts tørket
1 merianstilk eller 1/2 ts tørket
1 persillestilk
1, 8 lliter hømsekraft
350 g skrelte poteter i1 cm terninger
300 g savoykål i strimler
salt
pepper
La kikertene renne av i dørslag. Skyll dem i kaldt rennende vann og la dem renne av på ny. Legg svineknoken i en stor kjele og dekk med kaldt vann. Kok opp. La knoken renne av og slå ut vannet.
Vask kjelen og legg svineknoken tilbake. Tilsett kikerter, løk, hvitløk, laurbærblad, timian, merian, persille og 1,8 liter vann. Kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke med lokket delvis på i 1 1/2 time. Ta opp og kast løk, laurbærblad og timian-, merian- og persillestilker. Løft opp knoken, legg den på en fjøl og skjær den i små biter. Legg kjøttet til side.
Ha kraft, poteter og kål i kjelen og la det småkoke i ytterligere 30 minutter. Legg kjøttbitene i suppen og la den koke i ytterligere 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Serveres i varme suppetallerkener.