Ingredienser

500 g kjøttdeig (jeg bruker en og en halv kjøttdeig)
2 egg
Rasp (kavring)
Litt melk
1 finhakket løk
3 fedd finhakket hvitløk
1 finhakket paprika

Krydder:
1 ts salt
1 ts malt pepper
1/2 ts basilikum

Tilberedning

1- Bland alt bortsett fra egg, melk og rasp i en bolle (bruk fingrene). Ha i eggene. Spe så med vekselvis rasp og melk til du har spedd ut deigen litt. Krydre med salt, pepper.

Saus:
1 boks hakkede tomater
1 løk
1 ss olje
1 ss buljongpulver
1-2 laurbærblad
Litt rasp

2- Alt has i en gryte og varmes opp. Det hender at jeg hiver oppi en boks med dolmio saus også. Jo mer saus jo bedre. Raspen bruker jeg til å få rett tykkelse på sausen.

3- Trill små boller av kjøttfarsen og ha i sausen. La kjøttbollene få putre i ca 30 min. Jeg pleier å ha middels varme på. Det kan være lurt å ta ut en kjøttbolle etter ca 20 min for å se om de er ferdig. Står de for lenge så blir de så tørre.

Tilbehør: Stekte poteter

Jeg begynner alltid med å skrelle potetene sånn at de kan settes til steking samtidig som jeg begynner å trille ut kjøttbollene.

Ca 2,5 kg poteter
3 fedd med hvitløk
salt
Noen laurbærblad
Mye olivenolje

Skrell potetene og kutt de i små biter.

Legg bitene i stekepannen, og fyll på med olivenolje til potetene er dekket.
Hiv oppi en 2-3 båter med hvitløk, og 2 laurbærblad. Saltes.

Stek potetene på høy varme til de begynner å få en gylden farge. Skru så ned varmen til litt under middels og la potetene stå og putre i ca 20 min. Potetene er ferdig når de er myke inni, og har en fin brunfarge utenpå.
Jeg pleier å ta litt tørkepapir på serveringsfatet før jeg legger på potetene. Dette er for at potetene ikke skal være full i olje.
Fondua sin hvitløksaus er veldig god å ha til.