Selv om man er student og har et veldig lavt matbudsjett betyr det ikke at man ikke kan lage seg god og næringsrik mat. Ofte er ferdigmat som Grandiosa eller Fjordland mye dyrere enn å lage god mat fra bunnen av, og inneholder mye mindre vitaminer, mineraler og andre stoffer som kroppen trenger for å prestere bra når man studerer. Faktisk kan riktig og variert mat gi deg mye bedre konsentrasjon på skolen, og heldigvis trenger det ikke å være så dyrt.

Et lite tips til deg som er student og som synes du får lite mat for pengene er å finne deg noen venner som spiser middager sammen. Det er helt klart billigere å lage mat til tre-fire stykker enn bare seg selv, da større kvantum av innkjøpt mat gir deg bedre priser. Og er du først ute etter å spare penger på mat og drikke kan du lese denne artiklen her. Du finner også andre økonomiske tips for studenter. Vel, tilbake til saken. Dersom du finner en gruppe på tre andre personer som bytter på å lage og spise mat sammen kan dere alle spare en god slant med penger, og som en bonus så slipper man å styre med å lage maten selv hver eneste dag. I tillegg er det jo stort sett ålreit å spise sammen med andre!

Generelt sett får du gode, enkle og billige middager ved å bruke mye grønnsaker. De gir deg mye energi, og koster ikke mange kronene. I tillegg kan du variere grønnsaker for å passe på å få i deg alle stoffene kroppen din trenger. Det er mange som tror at grønnsaker mister mye av vitaminene når man koker dem, men dette er ikke tilfellet. Og det å koke grønnsaker er kjempelett. Bare fyll en kjele med vann, sett den på plata til den koker, og sleng grønnsakene opp i kjelen i noen minutter før du tar dem ut igjen. Og viola – klare til å spises! Sammen med grønnsakene kan du steke opp litt billig kjøtt, blant annet kan du bruke kylling. Kylling inneholder nemlig veldig mye proteiner, og er billigere enn det meste annet fra kjøttdisken.

Dersom du er en av dem som liker å koke opp nudler eller pasta og spise det som middag så får du trolig ikke i deg i nærheten av alle vitaminene du trenger. Nudler, pasta og lignende er nemlig veldig næringsfattig, og selv om det er billig så er det ikke bra nok til middager for studenter som trenger god næring for å lære. Dersom du likevel vil ha det bør du spe på med litt kjøtt eller grønnsaker. Ved å spise minst like mye grønnsaker som du spiser pasta så får du i seg mange vitaminer, og du vil få en metthetsfølelse som varer mye lengre. Legg til en liten bit med kylling eller laks, så får du også i deg godt med proteiner som hjelper deg å holde fokus.
Om du skulle finne på å lage for mye mat kan stort sett alt legges i kjøleskapet og spises neste dag. En stor del kan også spises kaldt, mens det andre varmes opp i mikroovnen eller komfyren. Om smaken skulle ha avtatt er det bare å kjøre på med litt salt.

Om du synes det er for lite smak i studentmiddagene kan det være en god idé å kjøpe inn krydder eller olje for å forbedre den. For eksempel kan man kjøpe inn en litt dyr olivenolje, da dette kan brukes på de aller fleste retter. Det koster gjerne opp mot en hundrelapp for en god flaske, men flaska varer lenge og har mye å si for smaken.