De aller fleste forbinder en salat med noe som er skikkelig sunt og inneholder lite kalorier, men ofte er ikke dette tilfellet. Det er nemlig slik at en salat som inneholder «feil» ting ofte kan ha ekstremt mange kalorier og dermed være veldig usunn.

Det første du bør gjøre er å droppe isbergsalaten. Den er nemlig veldig næringsfattig, og inneholder veldig få vitaminer og mineraler. Dersom du bytter den ut med romanosalat eller spinat vil du få i deg flere vitaminer som A, B6, C og E. I tillegg får du i deg jern, lutein og sink, noe som også er bra for kroppen.

Generelt sett er det godt å ta så mye grønnsaker som mulig. Et unntak er det likevel, og det er at du bør begrense mengden med mais. Mais er sunt, inneholder vitaminer og fiber, men du bør likevel begrense seg på maisen da den inneholder veldig mye kalorier.

Fargerike grønnsaker foruten mais er der derimot bare å kjøre på med. Både kål, paprika, gulrøtter, tomater og brokkoli er veldig sunt, godt og inneholder lite kalorier, så her er det bare å spise med god samvittighet!

Det er også viktig å putte litt proteiner i salaten, da det er disse som gir deg metthetsfølelsen. Uten proteiner vil du altså bli veldig kjapt sulten igjen, men proteiner er også ganske sunt å få i seg. Den aller vanligste formen for proteiner i salat er skinke, men det er ikke den beste. Bytter du den ut med kylling får du en mye sunnere salat. Foruten kylling kan du bytte den ut med tofu, linser, bønner eller egg. Alle disse tingene inneholder mye proteiner, og du bør altså ha minst én proteinkilde i salaten. Dersom du lager en fin blanding av tre-fire av tingene som gir proteiner så er du sikret en salat du faktisk blir mett av, uten å måtte gjøre den usunn!

Det er også greit med litt fett i salaten, men det er viktig å velge rett fett. «Feil» fett er vrient for kroppen å forbrenne, mens sunt fett er mye lettere. Sunt fett finner du blant annet i nøtter og avokado. Som sagt er det greit med litt fett i salaten, så ikke overdriv ved å gjøre dette til en stor del. Olivenolje inneholder også en del fett, så dersom du bruker det trenger du ikke nøtter eller avokado.

Ost inneholder også en del fett, men det er best å styre unna. Den inneholder nemlig også masse kalorier, og det er så mange andre ting som er bedre for deg å ha i salaten. Dersom du likevel må ha ost bør du velge den som inneholder minst mulig fett, gjerne så lys som mulig.

Ellers er et godt tips å styre unna all form for dressing. Dette kan alene gjøre salaten til en sukkerbombe, og det er rett og slett veldig usunt. Hvis du vil ha litt ekstra smak på salaten er det bedre å bruke litt olivenolje. Olivenolja er ganske fetende den også, men inneholder mye mer vitaminer, samt at fettet er av en sunnere variant.