400 g filet av fjell- eller bekkørret
200 g mandelpoteter
30 g linser
1 ss lakserogn
1 ss finhakket gressløk
1 dl hvitvin
Saften fra 1/2 sitron
4 ss olivenolje
Evt litt vann
Salt og pepper
Linseblanding
Linsene legges i vann natten over. Skyll linsene godt før de kokes møre i hvitvin og evt litt vann, før de siles og skylles. Koketid 10 15 minutter. Bland linsene med lakserogn og gressløk. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.
Poteter
Mandelpotetene vaskes og deles i skiver med skallet på. Vend skivene i olje, krydre med salt og pepper og stek dem i ovn ved 200 °C til de er gylne.
Laks
Del filetene i 4 avlange biter og stek dem i olje med skinnsiden ned. Bruk sterk varme.
Servering
Legg poteter på tallerkenen og ørretfileten oppå. Topp med en skje rogn-/linseblanding.
Hvis du vil servere denne retten som hovedrett, dobler du alle mengder.