Ingredienser

2 squash eller 2-3 zucchini
2-3 hakkede, friske løk
litt smør eller margarin
3/4 liter svak buljong, terning
1/2 ts salt eller urtesalt
1/4 ts timian
1 dl lett vispet kremfløte
litt pepper
1 dl hakket persille

Tilberedning

Skrell squashen bare hvis skallet er grovt på zucchini pleier det ikke å være nødvendig. Del den på langs og grav ut kjernehuset med en skje. Skjær halvdelene i sukkerbitstore terninger, men spar gjerne en liten bit som skjæres i halvmåneskiver til pynt.

Fres løken i litt smør eller margarin i en stor kjele. Tilsett squash- eller zucchiniterningene og hell på buljongen. Salt og ha i litt knust timian. La suppen koke i ca. 20 minutter under lokk. Rør om nå og da. Bland i squashskivene som ble satt til side og la suppen putre ytterligere et par minutter.

Rør eventuelt i litt lett vispet fløte eller créme fraîche, smak til med mer salt hvis det trengs og evt. litt pepper. Dryss til slutt på rikelig med hakket persille.