Ingredienser:
1 dl fruktose 3 egg 1 1/2 dl kaldpresset rapsolje 1 1/2 dl sammalt spelt, fin 1 dl soyamel 1 1/2 dl malte mandler 2 ts bakepulver Saften av 1 appelsin eller 1/2-1 dl fløte/rømme/melk/vann

Fremgangsmåte:
Stekes ved 200 grader i ca. 12 min. i muffinsbrett på nederste rille. Stivpisk eggedosis av egg og fruktose. Bland forsiktig inn de øvrige ingrediensene. Smør muffinsformene godt og fyll dem 3/4 fulle med røre. Stekes som anvist. Avkjøl på rist.

Om Standard muffinsrøre – Lavkarbo

Å opprettholde et lavkarbo kosthold kan ofte høres ut som et utfordrende eneavn, spesielt når det kommer til baking. Matvarene vi elsker mest – kaker, kjeks og muffins – er tradisjonelt lagd med ingredienser som er rike på karbohydrater. Men, man kan fortsatt lage deilige, luftige muffins uten å måtte avvike for mye fra en lavkarbo livsstil. Investeringen av tid i oppskrifter og bruk av alternative produkter vil bli belønnet ved hver bit av dine lavkarbo muffins.

Alternativer til vanlig mel er et godt utgangspunkt for å lage lavkarbo muffinrøre. Kokosmel og mandelmel er fantastiske alternativer. Disse inneholder veldig lite karbohydrater, og har en naturlig sødme som gir en behagelig smak i bakverk. Det er godt å huske at forholdet mellom mandel- eller kokosmel og hvetemel ikke alltid er 1:1. Disse meler har forskjellige absorberingsegenskaper og fangerer derfor forskjellig i bakverk.

Sukker, det tradisjonelle søtningsmiddelet i bakeoppskrifter, er et av de største no-noene i et lavkarbo-kosthold. Men også her finnes det alternativer på markedet, som erythritol eller stevia. Disse naturlige søtningsmidler gir en søt smak uten å øke blodsukkernivået, noe som gjør dem til ideelle ingredienser i lavkarbo muffinrøre. Du kan også bruke modne bananer eller epler for å tilføre naturlig sødme.

Ikke alle ingredienser i en oppskrift trenger å endres for å passe til et lavkarbo kosthold. Egg, for eksempel, er allerede lav i karbohydrater og rik på protein. Faktisk er de en bærebjelke i de fleste muffinsoppskrifter, og du vil finne dem i store mengder i lavkarbo varianter for å kompensere for mangel på hvetemel.

Å lage lavkarbo muffinsrøre er ikke bare om å bytte ut en ingrediens for en annen; det handler om å være oppfinnsom med smaks kombinasjoner. Du kan eksperimentere med ulike typer nøtter, frø og bær for å gi en ekstra dimensjon til muffinsene dine. Lag sjokoladeflak av mørk sjokolade med lite sukker, eller kanskje prøve å bruke friske bringebær og sitronzest for en frisk og fruktig vri.

Å tilpasse oppskrifter til et lavkarbo kosthold kan være en givende prosess fulle av delikate overraskelser. Med noen små tilpasninger kan du forandre din favorittmuffinsoppskrift og også glede deg over snackstid mens du opprettholder et sunt og balansert kosthold. Husk bare å måle blodsukkernivået etter hvert måltid for å sikre at ingrediensene du bruker er passende for ditt lavkarbo kosthold.