Personer: 4
Dette trenger du :
800 gram filet av steinbit
1 liter vann
2-3 ss salt.
1 grovhakket løk
50 g sellerierot i små biter
1 purre i ringer
4 ss smør
¼ ts timian,
½ ts basilikum
2 dl hvitvin.
1 dl fløte
1 bunt persille.
salt, pepper
1 – 2 ss sitronsaft.
noen friske blåskjell
noen reker
Steinbit med blaskjell og Persillesaus
Slik gjør du:
Fiskestykkene legges i vannet og får trekke ca 12 minutter. I mellomtiden lager du en saus. Surr løk, selleri og den grønne delen av purren i smør til løken er myk. Tilsett timian, basilikum og hvitvin. La dette småkoke i 5 minutter. Tilsett 1 dl fløte og kok et par minutter til.
Hell sausen over i en foodprosessor sammen med persille. Kjør det hele til en jevn saus og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Hell sausen tilbake i kjelen og varm den opp sammen med den hvite delen av purren skjært i tynne ringer.
Om du har en stavmikser så bruker du denne direkte kjelen i stedet for foodprosessor. Blåskjell og reker i sausen og ved siden av fisken på fatet gjør retten til en festrett. Serveres med kokte poteter.