Ingredienser

Bryst fra 2 store eller 3 mindre ribbede gressender
½ sitron
2 ts rosmarin
½ ts ingefær
salt
pepper
Kraft til saus:
Skrog fra endene
Krås, hals og hjerte
50 g margarin
1 gulrot i terninger
¼ sellerirot i terninger
1 grovhakket løk
1 sitron
2 laurbærblad
1 ss hel pepper
1 ts timian
1 buljongterning
1 ts salt
vann
Saus:
1 ss smør
½ finhakket løk
½ grønt eple i små terninger
½ dl portvin
1 dl presset appelsin
½ ts ingefær
3 dl andekraft

Tilberedning

Skjær filetene fra skroget. Ta av lårene og gjem dem til en annen rett. Skjær rutemønster i fettet på andebrystene og gni dem inn med sitron, krydder og salt.

La dem ligge og trekke salt og krydder mens du koker kraft:

Hogg opp andeskrogene og brun dem godt sammen med innmaten og halsen. Fyll på vann til alt er dekket. Kok opp og skum godt av.

Press over sitron. Tilsett grønnsaker og krydder og kok uten lokk i 2 timer. Fyll på med vann hvis nødvendig.

Sil til slutt av kraften og kok den inn til 3 dl. Da skal du ha en kraftig smak.

Lag sausen. Fres finhakket løk og epler i smør. Tilsett presset appelsin og portvin og kok inn til halv mengde. Ha i andekraften og ingefær og kok opp. Smak til med salt og pepper samt øvrige ingredienser hvis nødvendig.

Denne sausen er beregnet å serveres tynn som en sjy. Ønsker du en litt tykkere saus, kan den jevnes med litt maisenna.

Brun andebrystene i panne. Stek dem i ovn på 150 C i 8 minutter. Ta dem ut og øk ovnstemperaturen til 250 C. Stek dem ferdig. Fettet skal være brunt og sprøtt.

Skjær brystfiletene i skiver på skrå og server dem sammen med lettkokte grønnsaker, stekt sopp og/eller salat.