Ingredienser

1 and, 1 1/2-2 kg
salt
pepper
1/2 sitron

Fyll:
4-5 epler

Saus og garnityr:
innmat fra anden
salt
pepper
1 boks aprikoser
3 ss maisennamel
saft av 1 sitron
2 ss ripsgelé

Tilberedning

Dypfryst and bør tines før steking: I kjøleskap 1 døgn, i romtemperatur 12 timer, i kaldt vann 4-5 timer.

Tørk anden ut- og innvendig med oppvridd klede, gni den inn med salt, pepper og sitronsaft.

Vask eplene, skrell dem ikke, skjær dem i båter. Fyll anden med båter.

Lukk anden med fjærkrenål eller sy den igjen.

Legg den med ryggen opp på rist med langpanne under. Stek den slik i ca 30 minutter midt i ovnen ved 175 C. Snu deretter anden med brystet opp og stek videre 1 – 1 1/2 time. Prøv om anden er stekt ved å stikke en nål inn i låret. Siver klar saft ut, er fuglen stekt.

Kok kraft på innmat og sil den.

Bland 2 1/2 dl kraft, 2 1/2 dl aprikossaft, sitronsaft og maisennamel, og kok til det tykner. Smak til med gelé, salt og pepper.

Server anden med kokte poteter, grønne erter og aprikosene som varmes lett, samt sausen.