Stekt andebryst

Ingredienser

7 andebrystfileter á ca 300 g
2 ss smør eller margarin
2 ss olje
7 dl buljong (and- eller hønsebuljong)
700 g bjørnebær
maisennamel
salt
pepper
5-8 dl broccolibuketter
3 salathoder
2 kg poteter

Tilberedning

Varm smør og olje i en jerngryte. Gni andestykkene med salt og pepper. Stek stykkene med skinnet ned i ca 6 minutter. Snu dem og stek dem i ytterligere 6 minutter.

Senk varmen. Legg lokk på gryten og stek i ytterligere 6 minutter.

Ta opp andestykkene og la dem stå tildekket til de skal brukes.

Tilsett buljongen og ca 400 g bjørnebær i stekesjyen. Kok sausen i ca 10 minutter og sil fra bjørnebærene. Jevn sausen med litt maisenna utrørt i litt kaldt vann.

Kok potetene med skall og skrell dem når de er ferdigkokt. Kok broccolibukettene i ca 1 minutt. Skjær bunnen av salathodet og plukk av bladene.

Skjær andestykkene i skiver og porsjonsanrett dem på tallerkenene med broccolibuketter, salatblader, bjørnebærsaus og friske bjørnebær. Server potetene til.

3 kommentarer om “Stekt andebryst”

  1. Oppskriften ser aldeles rålekker ut, men jeg savner hvor mange personer den er beregnet på – det må være en del, siden det går med 2 kg poteter.

  2. Man skal høre mye før øra ramler av…
    Det er lov å tenke selv når man lager mat.

  3. Hvorfor i all verden lage en oppskrift med SYV fileter? Det er jo umulig å dele skikkelig opp. 7 er et primtall, og kan bare deles på 1 og seg selv.

Legg igjen en kommentar